Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que es posi a fer feina ja a l'hospital Verge del Toro

v23Cristina Rita ha fet aquestes declaracions en el context de la PNL presentada pel PSM-IV-Més per Menorca, a la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears

Palma, 21/9/2011.- La diputada socialista per Menorca, Cristina Rita, ha demanat avui al Govern de José Ramón Bauzá que es posi a fer feina ja a l'hospital Verge del Toro. Ara que el PP està governant tant a la Comunitat Autònoma com al Consell Insular de Menorca “tindrà l'oportunitat de fer efectiu allò que amb tanta insistència demanava la passada legislatura”, ha dit davant la Comissió de Salut celebrada avui horabaixa al Parlament de les Illes Balears.

Rita ha recordat que fou precisament el PP el que va abandonar l'hospital Verge del Toro sense cap programació ni plan de futur, quan va inaugurar l'hospital Mateu Orfila a Maó. “No havien fet ni una sola previsió per al vell edifici, en un moment expansiu de l'economia, és a dir, el un moment en què era més fàcil prendre decisions”, ha explicat.

Va ser precisament el Govern del PSIB-PSOE el que va posar en funcionament un nou centre de salut en la zona annexa a l'edifici històric, el 2008. També durant la legislatura passada es va consensuar i aprovar (novembre 2010) un Pla d'usos de l'edifici per donar solució a les necessitats sociosanitàries de la zona del llevant de l'illa i reubicar serveis de les conselleries relacionades amb l'àmbit sociosanitari. Aquest document es troba ara mateix “damunt la taula”, que el PP pot modificar si vol perquè té majoria per fer-ho. “Però en tot cas, hauríem de començar a fer alguna cosa”, ha dit.

La memòria econòmica del pla d'usos pressuposta la reforma i posada en funcionament en 10 milions d'euros, uns 7 dels quals per la reforma i la resta per a la posada en marxa dels serveis previstos. “És cert que hi ha manca de recursos, igual que els havia en el 2010, però en qualque moment s'hauran de deixar d'excuses i posar-se a fer feina, ja que no ho varen voler deixar fet abans del 2007”, ha opinat.

Finalment, la Proposició No de Llei va ser votada favorablement per unanimitat de tots els grups.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube