Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE confia en què la nova FEMP serveixi per millorar el finançament dels ajuntaments i atendre millor les necessitats municipals

FEMP GrupLa nova corporació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies es constitueix avui en un plenari en el que participa una àmplia delegació del PSIB-PSOE.

Una representació que segons el secretari de Política Municipal, Francesc Miralles, "ha fet la feina d'aglutinar a totes les forces polítiques que tenim a les illes per ser la veu del municipalisme illenc aquí".

Per Miralles comença una nova etapa "molt esperançadora", en la qual els socialistes de Balears esperen "una reforma constitucional que garanteixi una millora de les economies locals que la Llei Montoro està coartant". En aquest sentit, el socialista ha afegit que "també esperam una profunda revisió del finançament local per poder fer front a les necessitats que tenim els ajuntaments". Ambdós són compromisos adquirits aquest cap de setmana per Pedro Sánchez si és elegit president del Govern d'Espanya.

Una nova etapa que es preveu que tengui president socialista, Abel Caballero, i que es diferenciï de l'anterior. "Entenem que la FEMP ha estat una mica desapareguda, fruit de la Llei de l'Administració Local de Rajoy", ha criticat Miralles, afegint que "la Llei Montoro ha coartat les competències dels ajuntaments i la Llei d'Estabilitat Financera és una manera implícita de limitar la capacitat d'acció dels governs".

Contra això, el PSIB-PSOE aposta per "més municipalisme, perquè això vol dir que els serveis que es presten als ciutadans es faran amb més proximitat, eficiència i qualitat".

Finalment, Miralles ha recordat que aquest canvi als ajuntaments que es visualitza avui a la FEMP arribarà a la Moncloa amb Pedro Sánchez com a president perquè "necessitam del Govern d'Espanya per a poder fer front a les necessitats estructurals que des del municipalisme no podem afrontar".

Jose Hila: "Passam de xerrar de retallades a xerrar de com ajudar a les persones que ho estan passant malament"

El batle de Palma, Jose Hila, és un dels dirigents socialistes que participa avui al plenari de la FEMP. Allà, ha celebrat que "avui es consolida el canvi que va començar el mes de maig i que suposa que una majoria de batles d'esquerres canviin la direcció d'aquesta entitat".

El batle de Ciutat ha apuntat que "passam de xerrar de retallades a xerrar de com evitar desnonaments, de com crear llocs de treball dignes, de com apostar per l'educació pública, com donar bons serveis i com ajudar a les persones que ho estan passant malament per la crisi".

Finalment, Hila ha conclòs que a partir d'ara "defensarem els ajuntaments front les retallades de Montoro que ens impedeixen donar bons serveis als nostres veïnats i veïnades".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube