Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern que reprengui el diàleg i consens i deixi la prepotència

v26Grup Parlamentari Socialista

El diputat Antoni Diéguez ha manifestat que el Grup Socialista ha presentat una interpel·lació en política econòmica al Govern on es demana que es reprengui el diàleg i consens amb els agents socials i la resta de partits polítics per fer front a la situació econòmica.

El diputat socialista Antoni Diéguez ha reclamat a l’Executiu autonòmic que reprengui el camí del diàleg i el consens i deixi enrere les actituds de confrontació i xuleria que està dificultant la recuperació econòmica. Diéguez ha manifestat que després dels primers 100 dies, el Govern s’està caracteritzant per no voler dialogar ni amb els agents socials ni amb l’oposició i ha advocat que aquesta actitud pot dur-li al desastre.

Diéguez ha demanat que el Govern retorni al model de diàleg i concertació i ha recordat com l’anterior executiu del Pacte de Progrés va treballar conjuntament amb sindicats, sectors empresarials i partits polítics per arribar a acords en matèria econòmica. “Si abans era necessari, ara és imprescindible”, ha apuntat el diputat socialista, que ha manifestat que la situació econòmica actual reclama actuar conjuntament.

El diputat del PSIB-PSOE ha dit que el Govern sembla desorientat i no pren mesures per fer front a la situació econòmica, ja que ni ha presentat el pressupost del 2011, ni obté els 150 milions de crèdits bancaris i ara diu que no podrà crear ocupació. Dieguéz ha anunciat que davant aquesta situació, el Grup Socialista presentarà una interpel·lació per a que el Govern expliqui la política econòmica. 

“La xuleria no dóna de menjar”
Antoni Diéguez ha utilitzat els bons resultats de l’actual temporada turística per posar en valor la feina que va fer el Govern del Pacte en aconseguir acords des del diàleg i consens. En aquest sentit ha subratllat que no és casualitat les xifres històriques de turistes durant aquest estiu, i ha recordat que mesures com el decret de classificació hotelera, l’acord per augmentar la connectivitat de les Illes Balears,  o la modificació del decret-llei de mesures urgents que va ajudar a la reconversió hotelera, expliquen bona part d’aquests resultats turístics, mesures totes elles -ha recordat Diéguez- preses des del diàleg i el consens amb els sectors implicats. “la concertació i l’acord sí que donen bons resultats, la xuleria no dóna de menjar”, ha dit.

Mesura ideològica contra els sindicats
El diputat socialista ha recordat que un exemple més d’aquesta actitud del Govern és la decisió de suprimir la figura dels alliberats sindicals, una decisió que ha qualificat de retall ideològic contra les organitzacions sindicals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube