Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia els 100 dies de retalls del Govern Bauzá

v31El PP a Balears actua com a una sucursal de Madrid, al servei dels interessos electorals de Rajoy el 20-N

Palma.- 28/9/2011.- El PSIB-PSOE ha denunciat avui els retalls que està posant en marxa a Balears el Govern del Partit Popular, que actua com a una sucursal de Gènova al servei dels interessos electorals de Mariano Rajoy.  “Ja no hi ha particularismes ni polítiques pròpies. Tot està al servei dels interessos de Rajoy per arribar a la Moncloa”, ha declarat el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, en una roda de premsa per valorar els primers cent dies de Govern.

“El Sr. Bauzá presideix l'empresa que més ocupació destrueix a Balears”, ha denunciat Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista. Ha recordat Armengol els més de cent treballadors de Televisió de Mallorca que es quedaran a l'atur, més de cent persones que fan feina al sector terciari, i més de 4.000 internis del Govern -molts d'ells dels sectors d'Educació i Sanitat- que no saben què passarà amb els seus contractes. Bauzá “no crea cap expectativa de futur, no genera més que desil·lusió, desocupació, desconfiança”, ha dit. I seran tots els ciutadans i ciutadanes els que patiran aquests retalls, que ara comencen i no se sap on arribaran.

“Bauzá no ha fet absolutament res per crear ocupació”, ha dit Armengol. En les seves primeres decisions, ha prioritzat pagar els grans proveïdors, les grans empreses, i deixa de banda als petits, als que més ho necessiten, a les organitzacions i les iniciatives del tercer sector. Han llevat educadors socials, han llevat orientadors laborals, han llevat els ajuts a les iniciatives socials, han llevat els alliberats sindicals que els defensarien.

La situació econòmica requereix mesures d'ajust, tal com ja va començar a fer el Govern Antich, però  “l'estabilitat pressupostària ha de respondre a una estabilitat social”, ha recordat el secretari general.

En tres mesos, no s'ha fet ni una sola mesura per moure economia i restar atur. “El Sr. Bauzá s'ha oblidat dels aturats”, ha dit Antich. Però no s'ha oblidat de protegir als que més tenen. “Han contentat a qui volen contentar”, ha dit Armengol. “Es demanen esforços als treballadors, als funcionaris, als ciutadans en general, però Bauzá considera que a les persones amb una renda superior a 700.000 euros, no han de contribuir més, a ells no se'ls demanarà res”, ha dit en al·lusió a l'aparent decisió del PP de no aplicar a Balears el nou impost del patrimoni, que podria suposar ingressos de 35 milions d'Euros enguany.

Si el PP no pot crear llocs de feina, podria al manco crear confiança, però d'aquests cent dies, 99 s'han dedicat a fer oposició de l'oposició.  Antich ha demanat prudència i serietat al president Bauzá, i ha tornat oferir la col·laboració del PSIB-PSOE per arribar a pactes d'Estat davant les grans dificultats de la comunitat autònoma.

Racionalització del Sector Públic Instrumental

Antich ha opinat que el sector públic a Balears s'ha de racionalitzar. Va ser precisament el PSIB-PSOE qui va començar la reestructuració del sector públic durant la darrera legislatura, amb eliminació d'empreses de comerç i indústria, i la fusió d'altres. “Sense conèixer la lletra petita del pla, està bé que el Sr. Bauzá vulgui posar ordre a la desmesura que va tenir el Sr. Matas, que va fer créixer el sector públic en un 60%”, ha opinat.

“Però racionalitzar el sector públic no pot significar destruir lo públic, sinó fer-lo més àgil perquè jugui el seu paper”, ha afegit. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube