Imprimeix
PDF

El PSOE aprova la proposta de reforma constitucional que inclou el principi d'ordinalitat per a una millora del finançament de Balears

FAS Reforma ConstitucionalEl Consell de Política Federal del PSOE ha aprovat una proposta de reforma constitucional que inclourà una millora del finançament per a Balears.

Així ho ha avançat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, quan ha dit que "la proposta reconeix els desavantatges de la insularitat i les identitats pròpies d'algunes comunitats que com Balears tenen llengua pròpia i un nou sistema de finançament". En aquest sentit, Armengol ha fet èmfasi en què la proposta de reforma socialista vol "plasmar a la Constitució els principis bàsics de solidaritat i d'igualtat entre els distints territoris, però també el d'ordinalitat, per tal què qui aporta més no quedi en pitjors condicions que abans de fer una aportació a l'Estat, cosa que és fonamental per Balears".

Segons la secretària general, la iniciativa socialista "actualitza Espanya al moment que vivim i garanteix drets socials i fonamentals per a la ciutadania com la sanitat universal, drets mediambientals i el dret a una renda bàsica, que va molt en consonància amb el que està fent el Govern de les Illes Balears en aquest moment".

El document que avui ha presentat el candidat a la presidència del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, és obert a les aportacions de tota la ciutadania, tal com ha reconegut Armengol, i inclou altres aspectes com la reconversió del Senat en una cambra territorial, o l'avanç cap a un Estat Federal coordinat amb les comunitats autònomes perquè "la realitat que vivim el 2015 és molt diferent a la del 78 i necessitam reformar la nostra estructura i ordenament jurídic".

En referència a la inacció del PP per resoldre el conflicte amb Catalunya, Armengol ha apuntat que "el Partit Socialista és l'únic d'Espanya que fa una proposta clara de futur perquè totes les comunitats es puguin sentir còmodes i per arreglar alguns problemes que tenim i que esdevenen molt evidents quan parlam de Catalunya".

Finalment, la presidenta del Govern de les Illes Balears ha fet menció al senador Francesc Antich, que ha format part de l'equip d'experts constitucionalistes que ha redactat la proposta del PSOE que s'ha presentat avui. "Antich és un dels redactors que va elegir Pedro Sánchez per conformar aquest plantejament de reforma dirigit per Gregorio Cámara i han fet un molt bon document de partida que ara s'haurà de parlar i de dialogar amb tothom".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube