Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Balears defensen una Espanya més justa, més solidària i centrada en crear ocupació

v32Els militants del PSIB-PSOE han presentat 165 esmenes al Document Marc de la Conferència Política del PSOE, que prepara propostes i missatges de cara a les eleccions generals però també més enllà

Palma.- Els militants del PSIB-PSOE han presentat 165 esmenes al Document Marc de la Conferència Política del PSOE que es celebrarà aquest cap de setmana en Madrid, amb l'objectiu de defensar una Espanya més justa, més solidària i centrada en crear ocupació. “La Conferència Política és un instrument per consensuar entre tots els socialistes d'Espanya les idees força de cara a les eleccions del 20 de novembre, però també més enllà”, ha explicat Pablo Martín, cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats en les properes eleccions.

El document fa una reflexió profunda i ampla sobre a crisi econòmica, financera, institucional i social, que estam travessant a tot el món.  La interpretació de la crisi va més enllà d'una crisi de cicle econòmic normal, i és una crisi de transformació de model de societat.  La Conferència té tres objectius: exposar les idees que conformaran el programa electoral per als propers quatre anys; explicar als ciutadans i ciutadanes que tenim  solucions i propostes per als problemes que els afecten; i la mobilització de tot el Partit, militants i simpatitzants, de cara a la feina de la campanya electoral.

“Volem recuperar la confiança de l'electorat, explicant el nostre projecte, i la nostra convicció de que les solucions a aquesta crisi passen per un esforç col·lectiu en què els que més tenen, siguin els que més contribueixin”, ha afegit Martín.

Les aportacions fetes pels militants del PSIB  a través del web, agrupacions i foros de debat, es concreta en cinc grans blocs, ha explicat Jaume Garau, un dels sis representants del PSIB-PSOE a la conferència política.

Primer. Governar els canvis mitjançant les idees socialdemòcrates i la col·laboració amb els partits socialistes europeus, per a una major integració política i econòmica de la Unió Europea, amb l'objectiu de que els polítics controlin els mercats financers, i no s'imposin retallades dels serveis bàsics de l'Estat del Benestar, que és una senya d'identitat d'Europa.

“Per sortir de la crisi econòmica necessitam una economia més sana i més competitiva, amb una fiscalitat més progressiva i més solidària, que impulsi un nou empresariat en els sectors emergents” com les energies renovables o les tecnologies de comunicació i que reforci també l'economia balear des del sector turístic, del calçat, de la bijuteria... ha explicat Garau. També ha recalcat una atenció especial a la lluita contra l'estacionalitat de la nostra principal indústria i a garantir un millor transport públic entre les illes i la península. (Segon)

Com a tercer objectiu, els socialistes de Balears consideren urgent crear ocupació, reforçant els serveis públics d'ocupació, impulsant contractes indefinits de mitja jornada i ajudant especialment als joves a combinar la formació amb una remuneració econòmica.

Quart. El segle XXI ha de ser el segle en que la igualtat d'oportunitats es consolidi d'una forma diferent, potenciant noves fórmules de solidaritat entre el sector públic, el sector privat i la iniciativa ciutadana i reforçant els drets de la dona.

Finalment, la democràcia s'ha de millorar i aprofundir. Els socialistes de Balears proposen una reforma administrativa profunda per donar serveis de més qualitat i perquè sigui més participativa i transparent. També proposen una reforma de la llei electoral, per fer-la més proporcional. El PSIB-PSOE defensa igualment l'estat autonòmic i el paper dels consells insulars en l'arquitectura institucional de les nostres illes.

Els representants del PSIB-PSOE a la Conferència Política que tindrà lloc el cap de setmana són  Jaume Garau, Sarah Alonso, Antonio Manchado, Laura Carrascosa, Marc Pons i Hilari Ferrer.

A més, participaran els membres dels òrgans del Comité Federal i de l'Executiva del PSOE Francesc Antich, Francina Armengol, Aina Calvo i Joana Barceló, així com altres persones convidades, entre les que es troben l'eurodiputada Teresa Riera, el cap de llista a  Pablo Martín, la secretària d'Organització Rosamaría Alberdi i el portaveu adjunt del Grup parlamentari Vicenç Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube