Imprimeix
PDF

La Conferència Política del PSOE assumeix totes les grans reivindicacions dels socialistes de Balears

v36"Incorpora la defensa de qüestions tan importants com el fet insular, el Règim Especial de Balears o la defensa dels consells insulars”, ha explicat Pablo Martín, cap de llista  del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats.

Madrid, 2/10/2011.- La Conferència Política del PSOE ha assumit totes les grans propostes presentades pels socialistes de les Illes Balears en les seves conclusions finals fetes públiques avui. “Estam molt satisfets perquè la feina ha donat el seu fruit, i el nostre Partit ha incorporat la defensa de qüestions tan importants com el fet insular, el Règim Especial de Balears o la defensa dels consells insulars”, ha explicat Pablo Martín, cap de llista  del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats.
El PSOE “reivindica” els territoris insulars, “i per això és important reconèixer la necessitat de que el handicap de la insularitat sigui reconegut a través d’un règim especial per a Balears”, diu el document final. Martín ha explicat que l’elaboració del REB “és vital des del punt de vista econòmic i social per a Balears”, ja que és el pilar que falta per acabar de conformar el finançament de la comunitat autònoma, que durant tants d’anys va patir un sistema injust que ens deixava més de 20 punts per baix de la mitjana espanyola. “En aquesta legislatura hem aconseguit un nou model de finançament històric, i unes inversions i convenis sense precedent. Ara ens queda el REB i tenim temps fins el 2014”, ha afegit Martín.
El PSOE ha assumit també la defensa dels Consells Insulars, que vol “mantenir i reforçar” pel seu paper diferenciat i especial en els territoris insulars de l’Estat. Planteja el PSOE també el nou paper dels municipis en el segle XXI, amb un sistema de finançament adequat a les seves necessitats,amb aportacions suficients per part de l’Estat i les comunitats autònomes.
Una altra reivindicació històrica del PSIB-PSOE, la creació d’un escó al Senat específic per a Formentera, ha estat també recollida per les conclusions generals. “En el cas de les illes amb Cabildos y Consells Insulars, totes tindran representació en el Senat”, diu el document, en les seves conclusions de la Comissió de Democràcia. Hilari Ferrer, secretari general del PSIB-PSOE a Formentera i conseller del Consell de Formentera, s’ha mostrat “molt satisfet” per la inclusió d’aquest punt en el document, ja que “Formentera, que ja té un Consell propi, ha de menester també representació i veu pròpia a Madrid”.
Les resolucions finals del PSOE incorporen altres propostes del PSIB-PSOE, com ara la millora de les connexions de vols entre les illes i amb la península; o la promoció dels serveis d’ocupació i formació.
Totes aquestes idees i propostes es tindran en compte per a l’elaboració del programa electoral del 20 de novembre, unes eleccions en les que el PSOE “no s’enfronta al PP, sinó a l’abstenció i al repte d’explicar a totes les persones progressistes que tenim propostes i tenim idees per treure endavant el nostre país”, ha conclòs Martín.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube