Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE fa comparèixer al Govern per a que expliqui l’acomiadament de 800 treballadors del sector públic

v37Grup Parlamentari Socialista

El Grup Parlamentari Socialista demanarà explicacions al vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, i al conseller d’Administracions Públiques, Simó Gornés, davant l’anunci d’acomiadament d’uns 800 treballadors d’empreses del sector públic.

 

Francina Armengol, portaveu socialista, ha anunciat la presentació en el Parlament de dues peticions de compareixença urgent davant l’alarma social que ha provocat l’anunci del president del Govern, José Ramón Bauzá, d’acomiadar 800 treballadors de les empreses del sector públic. Armengol ha manifestat que és necessari que els responsables de l’Executiu autonòmic compareguin per informar i explicar els detalls del pla de reestructuració del sector públic anunciat pel president, segons el qual s’acomiadaran a 800 treballadors i s’estalviaran 115 milions d’euros a l’any.

La portaveu del PSIB-PSOE ha acusat al Govern de generar alarma i no crear confiança, amb anuncis improvisats i sense detallar. Armengol ha qualificat al Govern d’irresponsable i ineficaç amb les seves decisions i ha dit que està creant desconfiança entre els ciutadans, les empreses i els bancs, motiu pel qual aquests no donen crèdit per pagar als proveïdors. “Estam pitjor ara que fa 100 dies” ha dit Armengol.

La portaveu socialista ha dit que Bauzá ha mentit també en referència a les xifres que el Govern té pendent de pagament als proveïdors. Així, Armengol ha explicat que si el Govern preveu saldar aquest deute amb els proveïdors en dos anys amb l’estalvi que generarà la reestructuració del sector públic, aquests 230 milions d’euros estan molt lluny dels 1.100 milions que va dir que tenien pendent de pagament al mes de juliol i que posa de manifest l’alarmisme i l’exageració de les xifres que varen presentar.

Per Armengol, “Bauzá presideix l’empresa que està creant més atur a les Illes Balears” i ha detallat que als 800 acomiadaments d’empreses públiques cal afegir els 4.500 interins que no té previst contractar, més els centenar de treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca, o les més de 100 persones que treballaven en programes de suport i orientació laboral. Davant aquest fet, Armengol ha anunciat que preguntarà a Bauzá en el Ple del Parlament sobre el nombre exacte de llocs de feina que està destruint en poc més de tres mesos.

En quant a les peticions de compareixença, registrades a iniciativa d’una cinquena part de diputats, serviran per a que els consellers Aguiló i Gornés compareguin davant les comissions d’Hisenda i Pressupost, i d’Assumptes Institucionals i Generals, respectivament.

Pregunta IB3

Per la seva part el portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, ha explicat que una altra de les preguntes que el Grup Parlamentari Socialista durà a Ple serà sobre les declaracions del president Bauzá en el sentit que el català deixi de ser la llengua vehicular a Ib3. Thomàs ha qualificat de preocupant les intencions del Govern i ha dit que aquest fet trenca amb el consens assolit amb l’aprovació de la llei d’Ib3. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube