Imprimeix
PDF

Costa: "Si el PP no és capaç de formar govern, el PSOE té la mateixa legitimitat, autonomia i autoritat que vàrem tenir les comunitats autònomes per dialogar"

Executiva PSIB-PSOE 29-12-15La Comissió Executiva del PSIB-PSOE s'ha reunit per fer l'anàlisi dels resultats de les eleccions generals del 20 de desembre, en una reunió dirigida per la secretària general, Francina Armengol.

Durant la trobada, s'ha acordat fer grups de treballs a cada federació insular i un específic per Palma, per analitzar acuradament uns resultats que necessiten "reformes i canvis amb la tranquil•litat que requereix el moment històric que estam vivint".Així ho ha avançat la portaveu dels socialistes de Balears, Pilar Costa, qui ha reconegut que els resultats de les eleccions "no han estat bons, ni els desitjats ni els que esperàvem", la qual cosa requereix d'un "anàlisi profund perquè la ciutadania no canvia d'un dia per l'altre".

Pel que fa a la governabilitat estatal, Costa ha reiterat que "qui té la màxima responsabilitat per formar govern és el PP com a força més votada, i és a aquesta formació a qui toca moure fitxa". De totes formes, la portaveu socialista ha deixat molt clar que "el Partit Socialista no donarà suport ni per activa ni per passiva a un govern de dretes a Espanya, ni amb el vot favorable ni amb l'abstenció".

Ara bé, si el PP no és capaç de conformar un govern "és el Partit Socialista el que tendrà la responsabilitat de parlar amb tothom per conformar un govern alternatiu i d'esquerres" ha apuntat Costa.

Un escenari que segons la portaveu socialista és clar pel PSIB-PSOE: "El Partit Socialista té la mateixa autonomia, autoritat i legitimitat que vàrem tenir totes les comunitats autònomes que el passat mes de maig vàrem tenir l'oportunitat de formar un govern progressista", a la qual cosa ha afegit que "seria contradictori que l'autonomia, respecte i lleialtat que hem tengut les comunitats autònomes que hem negociat pactes no li fos atorgada al secretari general i candidat Pedro Sánchez".

Finalment, Costa ha traslladat que "hem de fer l'esforç possible per evitar noves eleccions i negociar des del diàleg i el consens".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube