Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Tenim un pacte que funciona, que té bona salut i que està traient els fruits per la societat de les Illes Balears"

FAS Consell Polític 23-01-16El PSIB-PSOE ha celebrat un Consell Polític extraordinari, màxim òrgan de decisió entre congressos, per fer un anàlisi i debat de l'actual situació política que per la secretària general, Francina Armengol, a Balears està "traient els fruits per la societat de les Illes amb un pacte que funciona, que té bona salut, i amb el qual estam complint els #AcordsPelCanvi".

En aquest sentit, Armengol ha explicat que els primers 6 mesos de govern s'han dedicat intensament "a posar ordre en qüestions bàsiques com el retorn de drets a la ciutadania, el rescat a les persones i a polítiques valentes des del diàleg i el consens".

Precisament la secretària general ha descrit com a "mesures potents i valentes" l'Impost de Turisme Sostenible "que era un compromís clar dels acords de governabilitat", i del Decret d'Ordenació Territorial, "que vol posar ordre a un desajust en temes urbanístics provocat per la normativa que ens havia deixat el Govern Bauzá i tenint en compte que això obre un procés de participació i treball conjunt entre societat i associacions en el qual també hi ha de ser el PSIB-PSOE".

Pel que fa als reptes d'enguany, Francina Armengol ha remarcat que la previsió de creixement econòmic del 3% pel 2016 a Balears ens deixa "una oportunitat única per aprofitar-la i treballar el canvi de model econòmic per fer-lo més competitiu i equitatiu".

Una tasca que ja ha començat a desenvolupar el Govern de les Illes Balears i que es perllongarà en els primers mesos de 2016 amb un Pacte per la Competitivitat i l'Ocupació, ha dit Armengol, per tal que "la generació de riquesa es pugui redistribuir molt millor i avancem cap a un canvi de model productiu".

Pactes nacionals

Pel que fa a la governabilitat nacional, Armengol ha qualificat "d'irresponsabilitat absoluta" la decisió de Rajoy de renunciar a la seva investidura perquè "és la primera vegada a Espanya que el candidat del partit més votat renuncia esperant a veure si algú li arregla els problemes". Un fet sobre el qual la socialista ha afegit que "és covard i demostra que Rajoy no és la persona més adequada per tirar endavant els projectes que necessita el país".

Armengol també s'ha referit a la proposta llençada ahir pel líder de Podemos, Pablo Iglesias, "perquè va fer un plantejament de repartiment de càrrecs més que de polítiques necessàries", a la qual cosa ha puntualitzat que "a les Illes Balears ho vàrem fer bé: primer vàrem plantejar polítiques i programes, necessitats reals i el pressupost que les havia d'acompanyar i a partir d'aquí vàrem conformar els governs".

La dirigent socialista ha reconegut que el 20 de desembre el Partit Socialista no va tenir un bon resultat però així i tot "necessitam un govern ampli amb capacitat reformista i plantejar les reformes que necessita la societat espanyola amb reformes socials, territorials i econòmiques".

La secretària general també ha fet referència a la nova situació que s'obre després de la renúncia de Rajoy a intentar ser investit assegurant que "el PSOE ha de tenir diàleg i posar en marxa la possibilitat de governar a Espanya, absolutament necessària pel país i també per Balears".

Finalment, Armengol ha conclòs que "tal com jo vaig demanar llibertat en la negociació dels pactes que s'havien de fer a Balears, el secretari general i candidat a la presidència del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, també l'ha de tenir per poder negociar un procés que serà beneficiós pels ciutadans de Balears i de tot el país".

Una vegada es celebri el Comitè Federal del PSOE el proper 30 de gener, el PSIB-PSOE celebrarà un Consell Polític ordinari "per plantejar el full de ruta dels socialistes de Balears i reforçar l'estructura del partit i la veu al carrer, que ha de ser més forta".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube