Imprimeix
PDF

Francina Armengol: «Lo important és dir quines propostes donam als ciutadans per resoldre els seus problemes»

FAS Comité Federal 30-01-16El PSOE ha celebrat un Comité Federal extraordinari per analitzar l'actual situació política i que ha comptat amb una delegació dels socialistes de Balears encapçalada per la secretària general, Francina Armengol, la secretària d'Organització, Bel Oliver, el senador Francesc Antich, el secretari general dels Socialistes d'Eivissa, Vicent Torres, i Elena Baquero del PSOE Menorca.

La secretària general ha intervengut durant el desenvolupament del Comité per defensar que el PP no tendrà els suports per formar govern, «la qual cosa és bona perquè durant quatre anys Rajoy ha estat nefast per moltes coses, també per les Illes Balears que han estat més maltractades que mai». Per aquest motiu, Armengol ha defensat en el seu torn de paraula que «és bo que hi hagi un govern progressista i a partir d'aquí Pedro Sánchez ha d'aconseguir els suports per fer-ho possible».

En aquest sentit, Armengol ha apuntat que «el secretari general ha dit molt clar que no governarà a qualsevol preu, però és molt millor que governi Pedro Sánchez amb un Executiu estable que pugui conformar el canvi que necessita Espanya que no anar a un altre govern de Rajoy, que ja sabem el que és».

Per la dirigent socialista, «necessitam un govern progressista d'esquerres i reformista que pugui tirar endavant, que derogui la reforma laboral, que retorni drets, que tiri enrere la LOMCE i plantegi un nou model educatiu», a la qual cosa es suma la necessitat de dur a terme una reforma constitucional àmplia. En definitiva, «necessitam poder plantejar projectes de calat per poder dur a terme les reformes estructurals que necessita Espanya».

Per tal d'aconseguir un govern que faci possible tot això, Armengol ha recordat que «lo important és dir quines propostes donam als ciutadans per resoldre els seus problemes i a partir d'aquí veure com sumam diferents formacions polítiques». De fet, és un argument defensat avui durant el Comité Federal per Pedro Sánchez i al qual els socialistes de Balears dónen tot el suport.

Pel que fa a la proposta de Sánchez de fer una consulta a la militància en cas que hi hagi un possible pacte de govern, Armengol ha assegurat que «me sembla molt lògic en la seva forma de fer política, és un pas endavant del PSOE i per tant té el suport dels socialistes de Balears». Precisament, Armengol ha recordat que Pedro Sánchez va ser elegit secretari general pel vot de tota la militància i per tant «és lògic que si s'ha de conformar un govern en un moment complicat, difícil i històric el vulgui sotmetre al beneplàcit de la militància».

El Comité Federal ha fixat la data pel 39è Congrés Ordinari del Partit Socialista que es celebrarà els propers 21 i 22 de maig, amb l'elecció del secretari general per primàries que es celebraran dues setmanes abans, el 8 de maig.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube