Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aprova una candidatura al Congrés «amb experiència i coneixements» per tenir una veu forta a Madrid

consell politic psib psoe candidatura congres 2016Pere Joan Pons encapçala la llista que ha de «donar continuïtat a Madrid a una forma de fer política de mà estesa, oberta al diàleg, però que en cap moment renunciï al que és just».

Bel Oliver ha assegurat «el primer i més important compromís dels membres de la candidatura és amb les illes», pel que «quan hagin de dir no, ho diran», mentre «n'hi ha que van dir sí a tot, encara que perjudiqués a la nostra comunitat».

El Consell Polític del PSIB-PSOE s'ha reunit avui amb caràcter extraordinari per aprovar la candidatura socialista al Congrés dels Diputats per Balears. Una llista que la secretària d'Organització, Bel Oliver, ha valorat «amb experiència i coneixements» necessaris per tenir una veu forta a Madrid que defensi de veritat els interessos de Balears.

Com ha explicat Oliver, Pere Joan Pons encapçala la candidatura en un «moment crucial per a les illes i per Espanya», pel que haurà de fer de «fil conductor a Madrid de les demandes que estam reivindicant amb fermesa des del Govern i des de les illes», sobretot en temes cabdals com «finançament, connectivitat, REB...», per això ha insistit en la necessitat de comptar amb «persones noves però amb els coneixements necessaris per tancar els deutes històrics que té l'Estat amb Balears».

La portaveu socialista ha explicat que l'elecció del nou candidat és una «conseqüència lògica dels nous temps que vivim i de la feina que s'està fent des d'un Govern d'esquerres presidit per una dona socialista: donar continuïtat a Madrid a una forma de fer política de mà estes, oberta al diàleg, però que en cap moment renunciï al que és just».

Oliver ha destacat que «el primer i més important compromís dels membres de la candidatura és amb els homes i dones de les illes», pel que ha assegurat que «quan hagin de dir que no, ho diran», mentre «en un passat recent, n'hi ha que van dir sí a tot, encara que perjudiqués a la nostra comunitat».

La socialista ha posat en valor la preparació i la trajectòria de Pere Joan Pons, «Llicenciat en Periodisme i Dret i amb experiència laboral al sector privat que ha desenvolupat per tota Europa, a més d'haver estat Director Insular d'Innovació i de Presidència al Consell de Mallorca i Director del Gabinet de Presidència del Govern, i de ser candidat a les eleccions europees de 2014».


CANDIDATURA SOCIALISTA PER BALEARS

1.- PERE JOAN PONS SAMPIETRO (MALLORCA)
Nascut a Palma al 1970. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Llicenciat en Dret per la Universitat Central de Barcelona (UB). Té un Màster en Dret Internacional, Europeu i Humanitari per la Universitat Paris XI i un diploma de Dret Internacional Humanitari pel Comitè Internacional de la Creu Roja. Ha treballat a El País (1992-1997); a la Fundació Droit Internacional 90 a París entre 1998 i 2000; entre 2001 i 2002 a la televisió europea EuroNews a Lyó; i a Ginebra per a la ONG Metges Sense Fronteres entre 2002 i 2007. Ha estat Director Insular d’Innovació i de Presidència del Consell de Mallorca, assessor parlamentari i Director del Gabinet de la Presidència del Govern. Al 2024 va ser candidat a les eleccions europees.

2.- SOFIA HERNANZ COSTA (EIVISSA)
Nascuda a Eivissa, l'any 1970. Llicenciada en Dret. Lletrada en excedència per serveis especials a l'Ajuntament d'Eivissa Vila. Va ser Regidora a l'Ajuntament d'Eivissa Vila durant la legislatura 1995-1999. Ha estat consellera del Consell Insular d'Eivissa i Formentera i Diputada del Parlament Balear en la legislatura 1999-2003 i Diputada al Congrés des de 2011.
També va ser membre de l'Executiva del PSIB-PSOE entre 2000-2004 i de l'Executiva de l'Agrupació municipal d'Eivissa (2005-2006). Actualment, és membre del Comitè Insular de la Federació Socialista d'Eivissa.

3.- RICARD TERRÉ ALONSO (MENORCA)
Nascut al 1953. Cirurgià ortopèdic, especialista en maluc, amb un Màster en administració sanitària i metge de l'Hospital Mateu Orfila des de fa 30 anys.

4.- CARMEN ORTE SOCIAS (MALLORCA)
Catedràtica de la Universitat de les Illes Balears Llicenciada en Psicologia i Doctora en Ciències de l'Educació. Té 4 quinquennis de docència reconeguts i tres sexennis de recerca. Té activa l'excel·lència investigadora.
És la IP en temàtiques de programes de prevenció familiar basats en l'evidència científica del Grup de Recerca i Formació Educativa i Social (GIFES), de la UIB. En l'àmbit de la formació al llarg de tota la vida, va crear la Universitat Oberta per a Majors (UOM) el curs 1997-1998 i l'ha dirigit fins al mes de juliol de 2013. És la directora de la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia personal i la directora de l'Anuari de l'Envelliment Illes Balears. És la Directora de la International Summer Sènior University. És Sotsdirectora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques.

5.- MARC LÓPEZ EXPÓSITO (MALLORCA)

6.- ANA JUAN TORRES (FORMENTERA)

7.- JAVIER TEJERO ISLA (MENORCA)

8.- MARIA LUISA MILLÁN BERNAL (EIVISSA)

SUPLENTS
Francisco Javier Barba Martín
Alicia Alomar Femenías
Ares Fernández Lombardo
Ivon Daniela Renaud Mas

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube