Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons: "Toca a Rajoy cercar aliats ideològics per formar majoria parlamentària, entre els quals no està el Partit Socialista"

Executiva PSIB 27-06-16El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per fer un anàlisi dels resultats de les eleccions generals, que segons el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, "no són satisfactoris a Balears perquè hauríem d'haver sortit a batallar més, però així i tot hem guanyat a les enquestes i hem mantengut els dos diputats".

Uns resultats que han suposat un lleuger augment del nombre de vots pel PSIB-PSOE respecte les eleccions del 20 de desembre, la qual cosa anima als socialistes a "seguir fent feina per anar consolidant aquesta tendència que hem iniciat i seguir augmentant resultats, sense autocomplaences".

Pel que fa als resultats a nivell nacional, la Comissió Executiva ha constatat que el PP ha guanyat les eleccions i en conseqüència "ara toca a Rajoy cercar els aliats ideològics que li donin una majoria parlamentària, entre els quals no està el Partit Socialista", ha explicat Pons. De fet, el socialista ha afegit que "nosaltres no tenim punts en comú amb el PP i per tant necessiten cercar altres aliats amb idees més properes a ells".

Amb això, els socialistes esperen que "el PP es posi en marxa i accepti l'encàrrec de formar govern si tenen capacitat de fer-ho i sinó, com a alternativa i formació hegemònica de l'esquerra ens posarem en marxa", ha comentat Pons.

A més a més, el candidat al Congrés i diputat electe ha lamentat que aquesta campanya "ens hem passat la campanya parlant de sorpasso i no s'ha fet una fiscalització de les polítiques del PP, en lloc de parlar de les retallades, de la reforma laboral, de la LOMCE, de la dependència i de les polítiques que ens duran a retallar 9.000 milions d'euros si governa Rajoy".

Finalment, Pere Joan Pons també ha fet referència a una altra de les reflexions que s'han comentat durant la reunió de l'Executiva, com és la baixada de la participació però "tampoc s'ha parlat que la Llei d'Hondt a vegades suma i a vegades resta i en aquesta ocasió Podemos ha perdut un milió de vots i no ha restat cap diputat i nosaltres tenim 5 diputats menys i hem perdut 200.000 vots".

Moltes d'aquestes reflexions s'han compartit també aquest matí a la Comissió Executiva Federal del PSOE, a la qual ha assistit la secretària general dels socialistes de Balears, Francina Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube