Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà una iniciativa a tots els ajuntaments en suport a l'acord de pau de Colòmbia

francesc miralles setembre 2016Els socialistes de Balears presentaran una moció a tots els ajuntaments de les Illes per donar suport al procés de pau iniciat a Colòmbia amb l'acord per acabar amb el conflicte armat amb les FARC i la construcció d'una pau estable i duradera.

Així ho ha avançat el secretari de Política Municipal de l'Executiva autonòmica, Francesc Miralles, qui ha recordat que aquest conflicte deixa almenys 220.000 persones assassinades, 25.000 desapareguts i més de 4.700.000 persones desplaçades entre el 1958 i el 2014.

Els socialistes consideren que la posada en marxa de l'acord de pau «és una oportunitat històrica per a Colòmbia i per al món» ja que no només acaba amb una guerra que ha ocasionat nombroses pèrdues econòmiques, ambientals i humanes, sinó que «també ha esdevingut un precedent en matèria de processos de negociació, construcció de pau i justícia restaurativa».

Per tal que aquest procés de pau sigui un èxit, des del PSIB-PSOE es creu que és indispensable el suport polític i econòmic de la comunitat internacional, la qual cosa vol expressar precisament aquesta iniciativa.

A més a més, la proposta contempla incloure als programes municipals de cooperació al desenvolupament el suport a la consolidació del procés de pau i les polítiques del post conflicte, a més d'expressar el recolzament explícit al Govern de Colòmbia per promoure el procés de reincorporació a la vida civil dels excombatents i la garantia dels drets civils.

Finalment, la moció pretén impulsar la pedagogia de la pau i la democràcia entre els colombians que viuen a Espanya i fa un reconeixement a les dones negociadores que han estat clau en aquest procés.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube