Imprimeix
PDF

JSIB presenta la campanya “Cent dies del PP, mil treballadors més al carrer”

v44“Mai un govern havia tingut en menys de cent dies una manifestació pel treball decent, una protesta del sector social a les portes del Parlament i una ruptura radical amb els sindicats”, ha denunciat Francesc Dalmau, secretari general de JSIB.

Palma, 6/10/2011.- Joventuts Socialistes de les Illes Balears han presentat avui una nova campanya de denúncia contra les polítiques de retalls del Partit Popular a la nostra comunitat. “En cent dies, els governs del Sr. Bauzá, la Sra. Salom i el Sr. Isern ja han deixat sense feina a molta gent. En comptes de posar solucions sobre la taula, tan sols hi posen aturats”, ha declarat Francesc Dalmau, secretari general de JSIB.

El recompte de les persones que ja s'han quedat sense feina des de l'arribada del PP a les institucions inclou, a l'Ajuntament de Palma, 29 orientadors laborals de l'IMFOF, 5 treballadors de l'IMTUR, 12 dinamitzadors lingüístics, 2 intèrprets de signes. Al Consell de Mallorca, 117 treballadors de RTVMallorca i 9 persones del Departament d'Innovació. Al Govern, ja està clar l'acomiadament de 800 treballadors del Sector Públic Instrumental i unes 100 de Programes de Treball en suport. A totes aquestes persones, hem d'afegir els 347 participants en el programa de formació per a aturats de llarga durada que l'Ajuntament ha suspès. Al mateix temps, uns 4.500 interins -molts d'ells dels sectors d'educació i salut- desconeixen quin serà el seu futur laboral d'aquí pocs mesos.

“Si tenim en compte a totes aquestes persones, arribam a tenir 5.894 treballadors aturats o de camí a l'atur, per les polítiques del PP. Lamentablement, ens ha caducat la campanya abans de començar-la”, ha dit Dalmau.

En aquest context, el PP ha mantingut una política de no escoltar, de no dialogar, de no atendre les necessitats de la gent. “Mai un govern havia tingut en menys de cent dies una manifestació pel treball decent, una protesta del sector social a les portes del Parlament i una ruptura radical amb els sindicats”, ha valorat el secretari general de JSIB.

Ha recordat Dalmau que, per als joves, els retalls en educació són molt preocupants. “Un professor menys és un fracàs escolar més”, ha dit.

Finalment, JSIB vol reafirmar que restar treballadors públics és llevar serveis públics que ja no arribaran a la gent. I qui més utilitza els serveis públics -transport, educació, ajuts, formació – són els que més ho necessiten.

El jovent socialista participarà avui horabaixa en la manifestació pel treball decent convocat pels sindicats, on repartirà ferratines i cartells de la campanya. La iniciativa també té una vessant a les xarxes socials, on la participació en twitter s'articula en torn al hashtag #100MIL.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube