Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “El Govern de Bauzá aplica retallades intolerables i inassumibles”

v45La portaveu socialista al Parlament i el diputat per Eivissa Xico Tarrés fan balanç dels primers 100 dies de govern del PP a Balears, que per Eivissa ha suposat retallades de serveis públics i l’ofec al Consell Insular.

Els primers mesos de l’acció de govern del PP s’han caracteritzat per l’inici d’unes retallades en l’àmbit sanitari, social i educatiu “intolerables i inassumibles”. Així ho han dit la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, i el diputat per Eivissa Xico Tarrés, que han detallat els efectes que han tengut sobre la ciutadania d’Eivissa els primers 100 dies de govern de José Ramón Bauzá. Un executiu del PP caracteritzat per la seua actitud “catastrofista” i que només ha generat “crispació i alarma social”.

Xico Tarrés ha exigit que “no es deixi tirada l’illa que més està contribuint amb activitat econòmica i amb impostos”. Com a exemple, Tarrés ha recordat que en aquests primers 100 dies el Govern Bauzá no ha firmat ni un sol dels convenis pendents amb el Consell d’Eivissa, fet que està “ofegant” l’administració insular i impossibilitant la prestació de serveis bàsics a la ciutadania. Segons Tarrés, les conseqüències són, per exemple, que “s’estan posant en risc les residències de majors”. De fet, el diputat socialista ha assegurat que des d’aquesta setmana hi ha proveïdors de menjar a les residències que han deixat de donar servei per impagament del Consell. Tarrés ha lamentat que “no hi ha sous per a les residències, però Bauzá en posa al Palau de Congressos de Palma”.

Xico Tarrés ha recordat que José Ramón Bauzá va prometre durant la campanya electoral “30 milions més per Eivissa”. “Ni millora del finançament, ni 30 milions extra, ni res de res”, ha recordat Xico Tarrés. Altres promeses que han quedat totalment oblidades, segons el diputat socialista, han estat el traspàs de la competència de promoció turística i la segona fase del Palau de Congressos de Santa Eulària. No obstant, Tarrés considera un fet encara més greu que s’hagin deixat de banda inversions ja compromeses i bàsiques per a la ciutadania, com són les noves infraestructures educatives, com el segon institut de Santa Eulària, l’escola d’Es Pratet, o el servei de Radioteràpia del nou Hospital.

Les retallades en serveis sanitaris, socials i educatius responen a unes prioritats “que no són les nostres”, com ha dit la portaveu parlamentària del Grup Socialista. En aquest sentit, Francina Armengol ha manifestat que “en un moment econòmic difícil s’han de reforçar els serveis públics”, mentre que el PP està fent tot el contrari. Segons la portaveu socialista, Bauzá “ha posat 10 milions d’euros a Acciona per a les obres del Palau de Congressos, però des de maig no paga a les associacions de discapacitats”.

Francina Armengol i Xico Tarrés també s’han referit a la manera d’actuar des de la “prepotència” i la “imposició” del president José Ramón Bauzá. En aquests 100 dies “ha empitjorat la democràcia”, segons Armengol, que n’ha posat tres exemples: L’actitud al Parlament, de no permetre el control al Govern per part de l’oposició, “l’assalt” sobre la ràdio i la televisió públiques d’IB3, que segons Armengol és “un cas únic en una democràcia”,  i la “negació del diàleg social”. També com a exemple d’aquesta actitud “dèspota”, Xico Tarrés s’ha referit a la decisió del PP de no permetre la creació del Grup Mixt al Parlament balear: “Hi ha al Parlament el president d’un Consell Insular – Formentera- que no es pot dirigir a la cambra”, un fet inaudit en 30 anys de democràcia, com ha recordat Xico Tarrés.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube