Imprimeix
PDF

El Grup Socialista presenta una iniciativa per començar a eliminar l'oferta obsoleta d'allotjament en el sector turístic

Proposa crear una comissió per determinar els criteris i paràmetres de quina és l'oferta obsoleta, amb la participació de sindicats i empresaris.

Palma, 12/10/2011.- El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà dijous a la Comissió de Turisme del Parlament una Proposició No de Llei per instar al Govern a posar-se a fer feina cap a l'eliminació de l'oferta turística obsoleta a les nostres illes, determinant en primer lloc els criteris objectius que classifiquen els allotjaments com a “fora del mercat”.

Any rere any, es posa de manifest l'existència d'una oferta d'allotjament obsoleta a les Illes Balears.  Els efectes d'aquest tipus d'allotjaments són uns preus molt baixos, amb un impacte negatiu per a la zona i també per a la imatge de la destinació global, que es veu perjudicada. Aquesta oferta “no és bona per a la destinació ni per als empresaris”, diu la iniciativa socialista.

La qüestió, que ja tothom coneix, obliga a posar-se a fer feina. Es tractaria, en primer lloc, de determinar “quina és aquesta oferta a totes les zones turístiques de les illes, com a primer pas, per tal de poder dur a terme actuacions per eradicar-la”, defensa la diputada socialista Isabel Oliver.

Això es podria fer mitjançant “una comissió per determinar els paràmetres i els indicadors que definiran el què és l'oferta obsoleta dels allotjaments”, diu la proposició no de llei del Grup Socialista. En aquesta comissió, hi estarien representats el Govern, els partits polítics amb representació parlamentària, les organitzacions empresarials d'allotjament i els agents socials.

La Comissió seria la primera passa per determinar a quin tipus d'allotjaments s'han de dirigir les accions que posteriorment es puguin posar en pràctica. A més, permetria tenir uns criteris homogenis i iguals per les diferents àrees turístiques de les illes, ja que fins ara sembla que només algunes zones puguin merèixer actuacions en aquest sentit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube