Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la proposta socialista d'elaborar un Pla per a la Internacionalització d'empreses i productes de Balears

v52El PP es compromet en la Comissió d'Economia a donar suport econòmic al teixit industrial balear per a la internacionalització en el 2012

Palma, 13/10/2011.- La Comissió d'Economia del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui per assentiment una Proposició No de Llei del Grup Socialista que insta al Govern a elaborar un Pla per a la Internacionalització de les empreses industrials i els productes de les nostres illes, d'acord amb les empreses, els sindicats i les cambres de comerç.

La proposta socialista donava un termini de tres mesos per aprovar el pla, amb l'objectiu de garantir aquest suport durant l'exercici 2012. Aquest punt ha estat, no obstant, retirat, davant el compromís ferm del Grup Popular de garantir el suport econòmic al teixit industrial balear per a la internacionalització dels seus productes en el 2012.

Joana Barceló, diputada socialista que ha defensat la PNL, ha opinat que, davant la globalització de les economies i els temps de dificultats, el suport de l'Administració per a les petites i mitjanes empreses que estan fent un gran esforç per internacionalitzar els seus productes és fonamental. “No podem generar més dubtes, necessitam acció i pressa de decisions per combatre la crisi i trobar el camí cap a la recuperació”, ha dit. Ha recordat que altres comunitats també tenen línies d'ajuts a la internacionalització, com València, amb 7 línies de suport; Madrid, amb suport a la promoció de vendes; o Andalucia, amb 7 línies o programes de suport. Per això, ha defensat Barceló, s'han de posar en marxa iniciatives, “amb la màxim rendibilitat dels recursos públics”.

L'elaboració d'un Pla d'internacionalització d'empreses i productes de Balears estava previst dintre del Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació i la Cohesió Social. L'actual Govern va anunciar recentment la supressió de tot suport empresarial, presentant com alternativa el Projecte de Llei de Suport als emprenedors i a la micro, petita, i mitjana empresa. Aquesta llei no diu res sobre la seva internacionalització.

La socialista ha defensat el “gran valor afegit” que té el teixit industrial de les Balears en innovació de disseny, en empreneduria, en ocupació -amb llocs de treball qualificats- i en la diversificació de l'economia balear. Són empreses de calçat, de bijuteria i d'altres sectors exportadors.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube