Imprimeix
PDF

Francina Armengol i Marc Pons lamenten el poc tarannà democràtic i la nul·la feina del PP per reactivar l'economia

v53La portaveu del grup del PSIB-PSOE al Parlament, Francina Armengol, es reuneix avui amb els parlamentaris, consellers i portaveus municipals de Menorca per aprofundir en la coordinació dels responsables socialistes a totes les administracions i per avaluar conjuntament els 100 dies de Govern.

Abans de la trobada Armengol s'ha reunit amb el secretari general del PSOE de Menorca i portaveu del grup socialista al Consell, Marc Pons, i tots dos han analitzat el moment actual. Un moment caracteritzat per el fet que els responsables `populars' de les diferents institucions "es pleguen als interessos electorals del PP estatal, enlloc de defensar l'interès general de Balears i de les seves illes".

Armengol argumenta que durant aquest 100 dies s'ha viscut "un retrocés en el tarannà democràtic" dels responsables de les principals institucions i, alhora, "Balears ha patit un empitjorament de la situació econòmica".

Respecte a la qualitat democràtica del Govern  la portaveu del grup parlamentari argumenta que el nou executiu "ha ofegat el paper de la oposició, ha protagonitzat un assalt polític a la radio-televisió pública i ha trencat el diàleg amb els sindicats". Una situació que segons Pons es repeteix a Menorca amb la negativa a explicar el pla de mandat del equip de Govern insular o el desistiment, urgent, del Pla d'Equipaments Comercials".

En relació a la situació econòmica, Armengol ha recordat com durant 3 plens consecutius el president autonòmic "ha estat incapaç d'explicar una sola mesura concreta que hagi posat en marxa per reactivar la economia. Buazà s'ha limitat a anar a Madrid i dir als inversors que vinguin perquè podran fer el que vulguin; o el que és el mateix avantposar interessos privats per davant dels públics".

Un altre aspecte en què contrasta l'actitud del PP amb els principis del PSOE es centra en les retallades. "Volen ajustar els comptes pensant només en retallar despeses, no en incrementar ingressos....i les retallades només se centren en educació i sanitat públiques i en Serveis Socials” ha argumentat Armengol qui també ha recordat que “mentre han pagat 10 milions d'euos a Acciona per el Palau de Congressos moltes entitats que fan feina amb discapacitats es queixen que des del mes de juny no cobren els ajuts acordats".

El trasllat d’aquesta manera d’actua a Menorca es veu en els retalls a la Sanitat, l'eliminació, hora per hora, del programa d'acolliment als alumnes nouvinguts o l'anunci que a finals d'octubre s'acabarà el contracte programa que permetia tirar envant la feina de 14 treballadors del departament de Formació del Consell Insular.

Aquesta actitud dels executius dirigits per el PP es complementa amb la nul·la capacitat del Govern Bauzà per reclamar al Govern del estat el que li pertoca. "De moment ja ha renunciat a exigir els 240 milions d'euos que li pertoquen a Balears pel Fons de Competitivitat i no sabem quina feina ha fet perquè arribin els 400 milions d'euros per inversions estatutàries".

En el cas de Menorca el tarannà del executiu de Santiago Tadeo envers el Govern Autonòmic es tradueix en "la manca de reclamació d'inversions compromeses" -el Parc Bit, el Pla d'Inversions Esportives-, "el retall unilateral del Fons de Cooperació Municipal i en l'incompliment de promeses electorals" per evitar contradir al executiu de Bauzàcom ha succeït amb el "desmantellament de la Fundació Destí, la transferència de promoció turística o la manca de defensa del Parc Bit".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube