Imprimeix
PDF

El PSOE incorpora l'aprovació del REB al programa electoral del 20-N

v56Permetrà compensar la insularitat en temes com sanitat, educació, energia i transport

Palma, 15/10/2011.- El Programa electoral del PSOE -aprovat avui matí pel Comitè Federal a Madrid- incorpora la defensa i aprovació del nou Règim Especial Balear, que suposarà el pilar definitiu de la nova estructura de finançament de la nostra comunitat autònoma.

“Després d'haver aprovat el nou model de finançament de les comunitats autònomes, que posa fin a una dècada d'injustícia cap a les Balears; després d'haver assolit inversions i convenis sense precedents amb el Govern de l'Estat, els socialistes ens proposam ara treure endavant la darrera eina clau per al desenvolupament econòmic i social de les nostres illes, el REB”, ha declarat Pablo Martín Peré, cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats en les eleccions del 20 de Novembre.

Martín ha assenyalat que un nou Règim Especial Balear permetrà revisar i reforçar qüestions tan importants com l'energia, el transport, la fiscalitat, e inclús la sanitat i l'educació a Balears. “Reconeix el fet diferenciat de ser illes, i les necessitats especials que d'això es deriva”, ha dit.

“És un eix fonamental per compensar alguns aspectes de la insularitat. Inclús la doble i triple insularitat, dintre de Balears”, ha explicat. L'Estatut de Balears preveu de temps fins al 2014 per a l'aprovació del REB.

Un programa profundament socialdemòcrata

Martín ha valorat també molt positivament la resta del programa electoral del PSOE, ple de propostes profundament socialdemòcrates, tant en sanitat com en educació i altres àrees. Propostes “que tindrem temps d'explicar en les properes setmanes”.

Ha destacat Martín la inclusió de la proposta de fer una nova Llei hipotecària perquè les entitats assegurin que el deute quedaria cancel·lat entregant l'habitatge, en cas de que no es pogués pagar l'hipoteca. A més, el PSOE proposa autoritzar les desgravacions hipotecàries per a les rendes més baixes, així com una major progressivitat en l'impost de la renda. El programa defensa que és possible mantenir l'Estat del Benestar, amb educació i salut per a tothom, gestionant millor i fent que pagui més qui més té.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube