Imprimeix
PDF

Armengol: “la situació econòmica empitjora dia a dia amb el Govern Bauzá”

v63Grup Parlamentari Socialista

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha afirmat que “la situació econòmica empitjora dia a dia a les Illes Balears a causa del catastrofisme del Govern Bauzá que només actua amb interessos electoralistes de cara al 20-N”.

 

Per Armengol, el Govern està sacrificant els interessos de les Illes Balears exclusivament per motius electorals. En aquest sentit ha acusat al president Bauzá de tenir l’administració autonòmica paralitzada i de llençar un missatge catastrofista que està generant greus problemes econòmics i socials. Per la portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, aquesta actitud irresponsable del Govern ha fet que els bancs no els hi donin el crèdit de 150 milions d’euros per fer front al pagament als proveïdors i que està ofegant a moltes empreses i entitats de les Illes Balears.

Armengol ha recordat que la situació de crisi econòmica fa necessari afrontar-la des del diàleg i la negociació, i no des de la imposició. Per això ha reiterat la voluntat del PSIB-PSOE d’arribar a acords i ha emplaçat al president Bauzá a que reprengui la Mesa de Negociació amb els agents socials i la resta de forces polítiques. Armengol ha qualificat d’obscurantista la política de presa de decisions del Govern, davant la qual haurà de respondre amb la interpel·lació sobre política general econòmica que es debatrà en el Parlament a iniciativa del Grup Parlamentari Socialista.

La portaveu Armengol ha recordat que la iniciativa va dirigida al president Bauzá per a que expliqui el Pla de Sanejament i les retallades que preveu i ha manifestat la seva voluntat de que sigui Bauzá qui respongui i no s’amagui com fins ara. Francina Armengol ha recordat que per tres vegades consecutives Bauzá no ha respòs a la seva pregunta i que a més s’ha negat a comparèixer en el Parlament per explicar els retalls aplicats.

La interpel·lació en política general econòmica es centrarà en debatre sobre les conseqüències que tendrà l’aplicació del Pla de Sanejament del Govern, que preveu una retallada de 333 milions d’euros en el pressupost. Armengol ha explicat que només en Sanitat, el Govern del PP preveu fer retalls per valor de 150 milions d’euros, o 81 milions d’euros que deixaran de donar-se a les corporacions locals i que repercutiran directament sobre els serveis que reben els ciutadans. La portaveu socialista ha recriminat que el Pla de Sanejament no preveu cap nou ingrés ja que s’ha renunciat al Fons de Competitivitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube