Imprimeix
PDF

Armengol qualifica d’irresponsable que el Govern retardi el pressupost i acusa a Bauzá d’estar a les ordres de Rajoy

v65Grup Parlamentari Socialista

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha qualificat d’autèntica irresponsabilitat l’anunci del Govern de retardar la presentació del projecte de pressupost per al 2012 i ha acusat al president Bauzá d’estar només a les ordres de Rajoy en contra dels interessos dels ciutadans de les Illes Balears.

 

Armengol ha explicat que no hi ha cap motiu que justifiqui aquest retard en la presentació abans del 31 d’octubre del projecte de pressupost i que a més són falses les excuses apuntades pel vicepresident Econòmic en referència a les dades que ha de facilitar el Ministeri d’Economia i Hisenda. La portaveu socialista ha dit que el Govern té aquestes dades des del passat mes de juliol gràcies al Ministeri i ha recordat a més que en el Pla de Sanejament es recullen la previsió d’ingressos per al 2012.

A més, Armengol ha fet públic que la Xunta de Galícia va aprovar ahir el seu projecte de pressupost per al 2012, deixant en evidència la falsedat de les excuses del Govern. “Si Nuñez Feijoo ho pot fer a Galícia, Bauzá també ho pot fer a les Illes Balears”, ha dit.

Francina Armengol ha acusat a Bauzá d’estar només a les ordres de Rajoy que intenta evitar que les comunitats autònomes presentin el pressupost abans del proper 20 de novembre i que posaria de manifest els retalls que el PP vol imposar. Armengol ha dit que Bauzá anteposa els seus interessos electorals als interessos dels ciutadans, de les empreses i proveïdors així com de la resta d’institucions de la nostra comunitat.

La portaveu del PSIB-PSOE ha recordat que en les jornades parlamentàries que va celebrar el PP el passat mes de setembre, Bauzá va manifestar textualment que “amb l’aprovació del pressupost recuperarem la transparència i el rigor econòmic”. Ara, Bauzá ha incomplert aquest compromís i s’ha oblidat d’aquest rigor, ha dit Armengol.

Per Francina Armengol, les intencions del Govern Bauzá amb aquest intent de no presentar els pressupost “són amagar on i com es retalla en educació, en sanitat i en serveis socials. Són retalls ideològics que vol fer el PP, i no retalls econòmics”.

A la situació inèdita que podria suposar prorrogar uns pressuposts prorrogats, Armengol ha desvetllat que amb la liquidació del 2010, i gràcies al nou sistema de finançament, pot haver-hi un increment en els ingressos d’uns 300 o 400 milions d’euros. Per tant, molts dels retalls estarien sense justificar.

Per la seva part, el diputat socialista Joan Boned ha destacat la incoherència i irresponsabilitat del PP amb aquesta decisió de no presentar el pressupost. Boned ha recordat que el Grup Popular havia presentat una proposició no de llei en la Comissió d’Hisenda que va ser retirada a darrera hora i en la qual estava previst el compromís del Govern per a presentar en aquesta legislatura, per cada any, un projecte de pressupost en temps i forma per a ser debatut en el Parlament.

Bonet ha anunciat que el Grup Socialista presentarà una proposició no de llei per a que el Ple del Parlament exigeixi al Govern la presentació del projecte de pressupost.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube