Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE afirma que els retalls del Govern Bauzá han empitjorat la sanitat pública en només quatre mesos

v66Grup Parlamentari Socialista

El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, creu que les xifres de les llistes d’espera evidencien que la sanitat no és cap prioritat per al PP.

 

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Parlament, Vicenç Thomàs, ha qualificat de molt dolentes les xifres de les llistes d’espera de l’IB Salut i ha acusat al Govern Bauzá de fer retrocedir en només quatre mesos la qualitat de la sanitat pública a nivells de fa més de quatre anys.

Thomàs ha manifestat que “els retalls que el PP està imposant, han empitjorat la sanitat de les Illes Balears” i ha destacat que els dos milions que han retallat ja s’han traslladat a les llistes d’espera, tant quirúrgiques com de visites a l’’especialista. Pel diputat socialista les xifres són una mostra de la mala gestió que s’està fent de la sanitat per part del Govern Bauzá, pel qual no és una prioritat política.

Vicenç Thomàs ha explicat que al marge de l’augment quantitatiu que han registrat en el darrer any les llistes d’espera –han passat de 12.234 a 13.723 persones que esperen una intervenció quirúrgica, un augment del 12%-, hi ha un important deteriorament qualitatiu. Així ha detallat que mentre al setembre del 2010, un 80% de les persones eren operades en tres mesos, ara aquesta proporció ha disminuït a només un 60% amb el Govern del PP. En aquest sentit, ha destacat els 193 ciutadans que ara han d’esperar a més de 180 dies per ser operats. A més, ha exemplificat aquest empitjorament de la qualitat assistencial en les intervencions quirúrgiques per pròtesi de genoll que acumulen ara un mes més de retard, en relació a març de 2011. “El sofriment i el dolor no entén de retalls”, ha dit Thomàs.

El portaveu adjunt parlamentari ha recordat que les llistes d’espera de consultes han augmentat quasi un 50%, passant de 35.000 a 50.000 persones, i dels 35 a 47 dies d’espera. Per Thomàs, aquest augment s’incrementarà en propers mesos ja que és només l’inici davant els retalls que pensa fer el Govern.

Thomàs ha qualificat de molt dolentes aquestes xifres i ha acusat al Govern de tenir altres prioritats en la seva gestió que no són de sanitat. “El PP paga 10 milions a Acciona i retalla en sanitat pública. Aquesta és la seva prioritat”, ha manifestat, afegint que els retalls econòmics s’estan fent en contra de la salut dels ciutadans.

Des del PSIB-PSOE s’ha denunciat també la falta de transparència per part de l’IB Salut en la publicació de les xifres de les llistes d’espera. Thomàs ha dit que es varen penjar a la web del Govern a darrera hora i sense cap tipus de publicitat i ha recordat que ja no es varen fer públiques el passat mes de juny, incomplint l’acord de Ple del Parlament on el Govern es comprometia a fer públiques les llistes d’espera cada tres mesos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube