Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE diu que les comissions del Parlament no poden tramitar lleis en aplicació del mateix criteri que impedeix la constitució del Grup Mixt

v67Grup Parlamentari Socialista

El Grup Socialista ha demanat que es declarin les comissions permanents legislatives del Parlament com a no permanents, i per tant no aptes per dur a terme tràmits legislatius.

 

La portaveu socialista, Francina Armengol, ha informat que s’ha remès un escrit a la Mesa del Parlament per a que s’apliqui a les comissions permanents legislatives el mateix criteri que es vol imposar per a impedir la constitució del Grup Mixt, segon el qual la sol•licitud de constitució està fora de termini.

El passat 21 de juny es va procedir a la constitució de les comissions permanents legislatives, a què es refereix l’article 48 del Reglament del Parlament de les Illes Balears. En la mateixa data es va sol•licitar la constitució del Grup Mixt per part dels diputats Jaume Ferrer i Esperança Marí. Així, malgrat ser dues activitats parlamentaries semblants, subjectes als mateixos terminis, s’ha donat una tractament diferent per part de la Mesa del Parlament, al acceptar la constitució de les comissions legislatives i denegar en canvi la constitució del Grup Mixt.

Des del PSIB-PSOE s’ha destacat que si el criteri apuntat en l’informe jurídic redactat pels serveis jurídics del Parlament és vàlid per a la formació del Grup Mixt, també ho ha de ser per a les comissions legislatives. Per això, s’ha demanat mitjançant un escrit a la Mesa que siguin declarades com a comissions no permanents, per la qual cosa no són aptes per dur a terme tràmits legislatius.

El PP vol impedir que Formentera tengui veu
Francina Armengol ha denunciat l’actitud del PP a la Mesa del Parlament i ha manifestat que la voluntat final és impedir la veu dels ciutadans de Formentera al Parlament de les Illes Balears. Armengol ha recordat que aquest fet no havia succeït anteriorment en cap legislatura i ha demanat una rectificació per a que el Grup Mixt pugui constituir-se.

Per la seva part, Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera i diputat del Parlament, ha manifestat que aquest fet és un frau democràtic i ha recordat que el mateix informe jurídic obre la possibilitat a la constitució del Grup Mixt si es dóna voluntat política dins la Mesa. Ferrer ha dit que darrera aquesta acció d’impedir la constitució del Grup Mixt hi ha la voluntat de tapar la veu a Formentera, corroborada ara amb la decisió del Govern del PP de nomenar un delegat per a l’illa, amb una clara intencionalitat de tapar políticament el govern insular elegit democràticament.

Finalment, la diputada Esperança Marí ha qualificat de fet insòlit que uns diputats no puguin decidir el grup al qual es volen adscriure i ha recordat que no hi ha cap precedent en cap parlament de l’estat espanyol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube