Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa passar d’un a sis mesos el període mínim d’impagament per dur a terme una execució hipotecària

v70El Grup Parlamentari Socialista elevarà aquesta setmana al Ple del Parlament una Proposta no de Llei per regular el nombre de mesos d’impagament necessaris per a procedir al venciment anticipat d’una hipoteca. En la mateixa proposta els Socialistes també demanen la regulació dels interessos de demora, que les entitats financeres afegeixen al deute de les famílies amb problemes per pagar.

L’objectiu de la iniciativa és instar el Congrés dels Diputats a Madrid a que estableixi per llei un, període mínim de 6 mesos d’impagament per tal que un banc pugui demanar el lliurament d’un immoble per fer front al deute d’una hipoteca.

En la actualitat aquest període el fixen les entitats de crèdit i normalment no és superior a un més.  Amb aquesta reforma les entitats financeres perdrien la facultat d’establir quin és el moment adient per trencar el contracte de la hipoteca.  “Això permetria determinar un límit raonable i no el temps que el creditor consideri que és més adequat en funció dels seus interessos” assegura la diputada socialista Conxa Obrador, ponent de la proposta. 

El mateix text de la iniciativa explica que el període de sis mesos “no altera l’essència del contracte de préstec i permetria als consumidors, petits i mitjans empresaris i entitats financeres, evitar un excés d’execucions hipotecàries” perjudicial per a tota la economia.

D’altra banda, la proposta també demana regular els interessos de demora que es cobren quan hi ha un retard en el pagament d’una hipoteca. Es tracta d’interessos que poden arribar al 30% i que segons Obrador “perllonguen el deute en el temps i poden arribar a comprometre tots els bens presents i futurs del deutor” unes condicions que la diputada socialista titlla “d’una mena d’esclavitud financera de per vida, intolerable en els temps actuals”.

Actualment, un sol retard en el pagament de la hipoteca pot representar la pèrdua de la llar. Un fenomen cada cop més comú al nostre arxipèlag. Si el 2007  unes 700 vivendes van quedar en mans dels bancs, enguany es preveu que més de 3000 famílies perdin la seva llar. De fet, segons l’Institut Nacional d’Estadística el 15,2% de les famílies balears no està al dia dels pagaments de les seves hipoteques.

Les actuals condicions no sols son un obstacle davant la superació de la crisi per a les famílies sinó que també afecten a bona part de les petites i mitjanes empreses i al comerç.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube