Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a Bosch que expliqui les polítiques en educació del Govern i que s'impulsi un gran pacte en aquesta matèria

v71Grup Parlamentari Socialista

La diputada del PSOE Cristina Rita presenta demà a la sessió plenària del Parlament una interpel·lació al conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, per reclamar "transparència i concertació" tant en les mesures que ja ha començat a aplicar en matèria educativa -de forma totalment unilateral- com en les que va anunciar el PP en el seu programa electoral i que encara no ha posat en marxa.

 

En aquesta interpel•lació Rita argumenta que no només el PSOE "sinó tota la comunitat educativa necessita que el conseller Bosch expliqui, que concreti certes mesures en política educativa que el Partit Popular portava al seu programa electoral, però que poc després de guanyar les eleccions ja van dir que ajornarien la seva implementació a altres cursos".

La diputada socialista, que ha comparegut davant dels mitjans acompanyada per la també diputada Joana Barceló, considera que "el més normal hauria estat que el senyor conseller ja ho hagués explicat en seu parlamentària". De fet recorda que que les línies estratègiques en educació i cultura "és la única matèria, gran matèria, que el govern no ha vingut encara a explicar en comissió a aquest Parlament. Una matèria que el president Bauzà va dir que era prioritària per al seu govern".

En aquest sentit Rita emfatitza que tant al PSOE com a una part molt important de la ciutadania "sí que ens importa com duran a terme la gestió en educació, perquè ara és el moment de la veritat, ara han de governar i donar satisfacció a la gent que va confiar que amb vostès sortirien de la crisi".

Com a punts que cal clarificar destaquen l'anunci de que augmentarien una hora lectiva al dia dedicada a les assignatures instrumentals bàsiques en educació primària. "En el discurs d'investidura el president Bauzà no va ser més explícit, tampoc era el lloc ni el moment, era més el moment de deixar titulars com que aquesta serà la legislatura de les autopistes de l'educació".

Però poc després el recent nomenat conseller ja deia que es retardaria per a més endavant, cap al curs 2012 o 2013, la implementació dels grans anuncis dels canvis en matèria de gestió educativa que s'havien fet en campanya electoral: aquesta hora més a primària, la lliure elecció de centre, la lliure elecció de llengua vehicular, la reforma del decret de mínims en educació.

És per aquest motiu que el grup del PSIB-PSOE al Parlament realitza aquesta interpel•lació al conseller, perquè expliqui "com posarà en pràctica i quan una mesura que, en un principi sona bé i a l'electorat li pot haver sonat bé perquè tots som conscients de la necessitat de reforçar l'ensenyament en la nostra comunitat autònoma". De fet, tal i com explica Rita, els socialistes "d'entrada no estem en contra de la hora més a primària, però si que hem de parlar i volem parlar de com s'implementa".

En la mateixa línia s'ha expressat Joana Barceló qui ha emfatitzat la necessitat que les actuacions en matèria educativa es duguin a terme des de el compromís de "transparència i concertació" amb el sector. "Cal que expliquin de quina manera pensen conjugar el Pla d'Estabilitat Econòmica amb el manteniment de la qualitat de l'ensenyament i la lluita contra el fracàs escolar". Per a Barceló és imprescindible que el sector educatiu conegui com pot afectar "el retall d'interins, tenint en compte que a Balears n'hi ha uns 4.000".

La diputada afegeix que el PSIB-PSOE és plenament conscient que la tasca educativa "ha de ser una acció de tots. L'arquitectura, l'esquelet de l'ensenyament a la nostra comunitat autònoma, i a l'Estat, l'hem de consolidar, l'hem de reforçar entre tots, tant els que tenen la responsabilitat de govern com els que la tenim de fer oposició".

Per tots aquests motius Rita defensarà demà al Ple del Parlament que davant la transcendència de les propostes, estratègies i accions en aquesta matèria necessitam "d'un pacte educatiu on puguem parlar d'aquestes coses, on es puguin discutir política, social i professionalment. Aquests canvis en educació anunciats per vostès en campanya electoral no es poden prendre d'una manera unilateral no consensuada".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube