Imprimeix
PDF

Armengol: “Bauzá no vol presentar el pressupost per amagar els retalls socials que vol fer després de les eleccions”

v73Grup Parlamentari Socialista

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha declarat que el motiu pel qual el Govern no vol presentar el pressupost per a l’any 2012 és perquè “Bauzá vol amagar les retallades socials que farà després de les eleccions generals del 20-N”.

 

Armengol ha explicat que si el Govern presentàs el projecte de pressupost abans de les eleccions es veuria, per exemple, quins llocs de feina elimina o quins programes socials deixa de subvencionar.

La portaveu socialista ha qualificat els retalls del Govern del PP com de “retalls ideològics” i ha manifestat que no hi ha cap excusa ni justificació per a que el Govern no presenti el projecte de pressupost abans del 31 d’octubre. Armengol ha acusat al president Bauzá d’incomplir la seva promesa d’aprovar un pressupost per al 2011 i ha recordat les seves declaracions en el sentit de que no tenir pressupost impedia poder pagar als proveïdors. La portaveu del PSIB-PSOE ha parlat també de l’informe de la Sindicatura de Comptes on recorda l’obligació del Govern per a presentar un pressupost per l’exercici actual.

Francina Armengol, que ha explicat que les preguntes que farà demà el Grup Socialista en el Ple del Parlament es tornaran a centrar en la situació econòmica, ha dit que en cap cas el pressupost del 2012 pot incloure retallades ja que es preveuen uns ingressos addicionals d’entre 300 i 400 milions d’euros, gràcies al nou sistema de finançament.

Bauzá ha d’escoltar i no fer callar a l’oposició

Per altra part, Armengol ha qualificat “d’error i despropòsit” les intencions del Govern d’edificar les 1500 hectàrees de sol protegit. La portaveu socialista ha dit que el Govern Bauzá “aplica receptes dels anys vuitanta a una crisi del segle XXI” i ha afegit que les úniques receptes que té el PP és disminuir lo públic i afavorir iniciatives de poc interès general per la ciutadania. Francina Armengol ha acusat al PP de contradictori amb el seu canvi de postura en la defensa de zones com Cala Blanca o Cala Marçal, quan varen defensar la seva protecció i ara volen la seva requalificació. La portaveu socialista ha apostat per projectes que posin en valor el nostre territori i paisatge i ha dit “no a la cultura de més ciment”.

Armengol ha demanat al president Bauzá que escolti a l’oposició, enlloc de fer-la callar, i ha reclamat als membres del Govern més respecte a les preguntes de la resta de grups polítics.

Moció política sanitària
Finalment, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha explicat la moció en política sanitària que el PSIB-PSOE presentarà demà en el Ple del Parlament. Thomàs ha detallat el contingut de la moció que reclama la publicació de les llistes d’espera cada tres mesos; garantir que cap pacient esperi més de 180 dies per una intervenció quirúrgica, ni més de 60 dies per una consulta amb l’especialista o prova diagnòstica; o que el Govern detalli els retalls que vol fer en la sanitat. La moció socialista també demana al Govern a restablir les ajudes per pacients i acompanyants que s’han de desplaçar fora de l’illa; la posada en marxa de l’edifici de consultes externes del nou Hospital d’Eivissa; o la reconversió de l’antic hospital de Son Dureta en un centre sociosanitari.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube