Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE força al Govern a canviar la seva postura sobre el Parc Bit de Menorca i aconsegueix que el Parlament l'insti a iniciar les obres immediatament

v75El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui, per unanimitat, la Proposició No de Llei presentada per el diputat de grup del PSIB-PSOE, Marc Pons, per tal que el Govern Bauzà resolgui l'adjudicació les obres del Parc Bit d'Alaior de forma immediata i posi en marxa aquestes obres el més prest possible.

Aquesta proposició arriba després que tant el Consell de Menorca com l'Ajuntament d'Alaior aprovessin, també per unanimitat, propostes encaminades en el mateix sentit; que les obres del Parc Bit es posin en marxa immediatament. En totes aquestes propostes es recorden els esforços realitzats entre l'administració, l'empresariat i la Universitat de les Illes Balears per impulsar aquest equipament així com el manifest de Joves Empresaris i ACCESO en el qual "sol·licitaven al Govern l'inici immediat d'aquestes obres" ja que la consideren "una infraestructura clau per a l'economia de Menorca".


El grup socialista al Parlament fa una doble lectura l'aprovació d'aquesta Proposició No de Llei. D'una banda es demostra que amb "la suma d'esforços" entre el teixit econòmic, les institucions i els partits polítics de Menorca - a partir d'una iniciativa liderada pel PSIB-PSOE tant a l'Ajuntament d'Alaior com al Consell i al Parlament- "es pot fer canviar de postura al Govern Balear". En aquest aspecte cal recordar que l'actual vice-president del Govern autonòmic va manifestar durant un ple del Parlament que el Parc Bit no era una prioritat en tant que es tracta d'un "simple edifici" i que no es començaria a executar fins l’any 2013.

De l'altra amb la rectificació --obligada per la proposició del PSIB-PSOE- es posa en evidència que l'argumentació que el Govern Balear havia mantingut fins ara de que les obres del Parc Bit no es podien executar per falta de doblers, no era real. L’evidència és que es tracta, de nou, d'una qüestió de prioritats. 

Davant d'aquesta situació Marc Pons considera fonamental que el Consell de Menorca, amb el seu executiu al capdavant, "abandoni el sucursalisme del Govern Bauzà i mantinguin una postura de fermesa alhora de defensar els interessos de Menorca", i en especial d'exigir el compliment d'aquells acords o convenis que ja estan signats. 

Per aconseguir-ho, i tenint en compte el bon resultat que ha generat la suma d'esforços en el cas del Parc Bit, Pons reitera que el PSIB-PSOE manté "la mà estesa al equip de Govern del Consell per tal d'aconseguir la mateixa unitat en qüestions com l'arribada de la competència de promoció turística -amb una correcte dotació- o el compliment del Conveni d'infraestructures esportives". I és que segons ha explicat el diputat i secretari general del PSOE de Menorca votacions com la d'avui demostren que quan "Menorca va a a una, no ens atura ningú".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube