Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern que rectifiqui i executi la reforma de l’hospital de Manacor

v78Grup Parlamentari Socialista

El portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha reclamat al Govern que rectifiqui i executi el projecte de reforma i ampliació de l’hospital de Manacor.

 

Thomàs ha aprofitat el debat de la proposició no de llei presentada pel PSIB-PSOE en la Comissió de Salut del Parlament per demanar a la conselleria de Salut, Família i Política Social que escolti la veu dels municipis afectats que han reclamat l’execució de la reforma. En total han estat ja vuit ajuntaments els que han aprovat una moció en els plens municipals instant al Govern a no paralitzar l’obra d’ampliació i reforma de l’hospital de Manacor i a que es procedeixi a la seva adjudicació i inici d’obres. En concret, els municipis que s’han adherit a la proposta han estat Manacor, Artà, Son Servera, Sant Llorenç, Petra, Porreres, Sant Joan, Ses Salines. 

El diputat socialista ha recordat que l’activitat assistencial en l’hospital ha augmentat molt en els darrers anys, amb una clara necessitat de nous espais reclamada tant pels professionals sanitaris com pels ciutadans i ciutadanes de la comarca de Llevant de Mallorca. Thomàs ha recordat que en deu anys les intervencions quirúrgiques s’han incrementat en 20%, les consultes externes han pujat quasi un 40%, i les urgències han passat de 52.000 a més de 65.000 casos, entre altres augments.

L’any 2010, segons ha explicat Thomàs, es va plantejar una obra d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor com absolutament necessària i prioritària, que es va adjudicar provisionalment per un valor de 8,8 milions d’euros, finançats a través de plurianuals, amb una inversió de 2 milions d’euros durant quatre anys.

El diputat socialista ha criticat que una de les primeres decisions del nou Govern del PP fos paralitzar aquest projecte i que a més no expliqués els motius, perjudicant greument tant als professionals que hi treballen com a la ciutadania de la comarca. En concret, Thomàs ha afirmat que la paralització afectaria molt directament l’assistència sanitària d’àrees com les d’urgències, l’UCI, l’àrea maternoinfantil o l’hospital de dia.

Vicenç Thomàs ha demanat al Govern una rectificació a la decisió adoptada de paralitzar el projecte i a la renúncia de la licitació de l’obra, feta recentment en una resolució publicada al BOE pel director general de l’Ibsalut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube