Imprimeix
PDF

Pilar Costa critica la manca d’interès del Govern per fer realitat els nous jutjats d’Eivissa

v79Grup Parlamentari Socialista

La diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha criticat la manca d’interès del conseller d’Administracions Públiques del Govern, Simó Gornés, en impulsar els projectes dels nous jutjats de Manacor e Eivissa.

 

Costa ha manifestat la seva preocupació per la possible paralització dels projectes davant la falta d’iniciativa del Govern i l’actitud passiva de Gornés.

Durant la celebració de la comissió d’Assumptes Institucionals i Generals del Parlament, i arrel de les respostes del conseller d’Administracions Públiques, la diputada Pilar Costa ha criticat el menyspreu de Gornés cap els nous jutjats d’Eivissa i ha recordat que són una infraestructura molt esperada i reivindicada des de l’illa.

Costa ha recordat els avanços que es varen fer en els darrers anys per a la construcció dels nous jutjats, com l’acord del passat mes de març on l’Ajuntament de Vil·la va cedir els terrenys per a la seva construcció mentre que el Ministeri de Justícia va incloure una partida en els pressuposts del 2011 per al projecte. La diputada socialista ha manifestat que des d’aleshores no s’ha donat cap altre passa i ha reclamat un esforç al Govern per a que impulsi el projecte dels nous jutjats d’Eivissa.

Crítica a la reducció de serveis de les oficines a les víctimes del delicte
Per altra part, la diputada del PSIB-PSOE ha alertat sobre la disminució de serveis i ajuts que presten les oficines a les víctimes del delicte. Arrel d’una pregunta al conseller Gornés, s’ha donat a conèixer que la conselleria d’Administracions Públiques va denunciar el passat 23 de setembre els dos convenis que es mantenen amb els Col•legis de Psicòlegs i Advocats per renegociar una disminució en el servei. Costa ha recordat el treball que fan des de fa més de vint anys i ha criticat aquesta renegociació dels convenis a la baixa.

Les Oficines d’Ajuda a les Víctimes del Delicte són un servei públic que atén i assisteix a les víctimes de delictes, especialment delictes violents i delictes contra la llibertat sexual. A les Illes Balears es varen implantar l’any 1989 i en l’actualitat consta de deu oficines ubicades dues a Palma i la resta a Inca, Manacor, Calvià, Muro, Maó, Ciutadella, Eivissa i Formentera.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube