Imprimeix
PDF

Reduir el dèficit, generar ocupació i creixement els principals objectius socialistes per la propera legislatura

v81El Candidat socialista per Mallorca al Congrés dels Diputats, Pablo Martín, ha explicat el programa econòmic socialista al Cercle d’Economia de Mallorca

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats Pablo Martín ha presentat les principals propostes en matèria econòmica del programa electoral socialista. Martín ha explicat que la austeritat i les polítiques d’ocupació centraran els esforços dels socialistes si arriben al Govern de l’Estat el proper 20 de novembre. El candidat del PSIB-PSOE ha insistit en la importància que tenen els propers comicis per “definir el futur del model de país que volem desenvolupar”.

Les prioritats econòmiques dels socialistes es fonamenten en la reducció del dèficit públic, en la elaboració de polítiques actives d’ocupació i en millorar la redistribució mitjançant reformes fiscals i la creació de nous impostos.

Pel que fa al dèficit públic Martín ha dit que “si seguim el model proposat pel PSOE per a la consolidació fiscal, el 2013 podrem assolir un dèficit al voltant del 3% del PIB”. Una reducció que encaminaria els esforços per complir els criteris establers per la Unió Europea per al propers anys. 

Això significarà dur a terme reformes com instaurar el principi “un polític, un sou”, per tal que l’administració sigui més eficient. Els socialistes també proposen cercar noves formes per al  finançament del deute mitjançant l’emissió de títols de deute públic.

Martín ha explicat que aquesta reducció del dèficit també anirà acompanyada d’una sèrie de reformes fiscals que serveixin per garantir els serveis públics. “Un estat amb menys deute, no pot significar un estat amb menys serveis per a les persones i on els més dèbils siguin abandonats a la seva sort” ha afegit.

Entre aquestes reformes hi figuren l’increment dels impostos sobre el tabac i l’alcohol, que servirà per a finançar la sanitat pública amb 2000 milions d’euros més a l’any, i un nou impost a la Banca, que es destinarà a la creació de llocs de feina per als joves. Així mateix, el programa econòmic dels socialistes recull la proposta de crear un impost específic a aquelles empreses amb beneficis que executin ERES. En aquest cas els recursos es destinaran a polítiques actives d’ocupació per a treballadors de més de 50 anys.

Per últim Martín s’ha referit als esforços per incentivar la Innovació. En aquest sentit s’endegaran reformes per facilitar la inversió privada i el mecenatge en investigació. El propòsit en aquest àmbit es duplicar el nombre d’empreses d’I+D+i amb la creació de xecs tecnològics i la constitució de fons de capital risc.

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats ha fet aquestes declaracions en el marc de la Jornada de Partits Polítics que organitza el Cercle d’Economia de Mallorca celebrada aquesta nit a Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube