Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que els 400 milions d’euros de millora del finançament han d’impedir al Govern fer cap retall social en el pressupost del 2012 28/10/2011

v85Grup Parlamentari Socialista

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que denunciarà qualsevol retall social que inclogui el projecte de pressupost del 2012, ja que amb l’ingrés dels 400 milions d’euros addicionals que rebrà el Govern gràcies al  nou sistema de finançament no es poden justificar els retalls en sanitat, educació o política social.

 

Armengol ha explicat que amb la liquidació de l’any 2010, està previst que el Govern tengui una millora dels seus recursos d’entre uns 300 i 400 milions d’euros. La portaveu socialista ha dit que el Govern no pot justificar retalls amb aquesta situació. A més, ha acusat a l’Executiu d’estar carregant el pes de la crisi sobre els més febles i les classes mitges, mentre que es nega a pujar imposts a les capes més acomodades.

Durant la presentació d’una moció de política econòmica, Armengol ha manifestat que el Govern està actuant de forma contradictòria amb les seves accions, només parla de l’herència rebuda i ha estat incapaç de presentar una sola iniciativa en quatre mesos per reactivar l’economia. “No té cap iniciativa i només parla de com ha de retallar les polítiques socials”.

Per la seva part, la diputada Lourdes Aguiló ha explicat el contingut de la moció que defensarà en el proper Ple del Parlament. Aguiló ha manifestat que l’actual situació de crisi fa necessària la compareixença del president del Govern davant el Parlament per donar compte de les mesures de reactivació econòmica que s’han pres. La diputada socialista ha lamentat que “fins ara no hi hagi hagut cap mesura, ja que la llei d’emprenedors està buida de contingut”, mentre que dels macroprojectes presentats, el Govern ara sembla que renega. Aguiló ha acusat a l’Executiu de crear incertesa i alarma social amb aquesta anuncis de projectes i ha dit que les úniques mesures que aplica són les dels retalls socials.

En referència al projecte de pressupost del 2012, Aguiló ha manifestat que el Govern ja ha incomplert dues lleis fins el moment. Per un costat, la Llei del Bon Govern que en el seu article 6.1.f diu que l’avantprojecte de pressupost haurà d’estar publicat al web 15 dies abans de la seva aprovació per a que els ciutadans participin en el capítol d’inversions. El segon incompliment fa referència a la Llei de Finances de la Comunitat Autònoma, que obliga a presentar el projecte abans de dia 30 d’octubre.

La diputada del PSIB-PSOE ha manifestat que el projecte de pressupost que presentarà el Govern no pot suposar cap amenaça per l’Estat del Benestar, ja que els 400 milions que rebrà per la liquidació del 2010 no justifica que es faci cap retall social.

Finalment, Aguiló ha destacat que la moció inclou un punt per a que el Govern continuï reclamant al Govern Central els 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat i l’aplicació de l’impost de patrimoni per augmentar els ingressos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube