Imprimeix
PDF

Els socialistes defensaran l'Estat del Benestar davant les retallades ideològiques del PP

martinmanchadoEl PSOE proposa pujar els impostos als que més tenen i als bancs per poder mantenir els serveis universals d'Educació i Sanitat. També dóna més veu la iniciativa legislativa popular, reformarà el Senat i desbloquejarà les llistes electorals. Inclou la dació de l'habitatge en pagament de la hipoteca. PROGRAMA ELECTORAL EN DOC ANNEX.

 

Palma, 31/10/11.- Els i les socialistes faran de la defensa de l'Estat del Benestar l'eix fonamental del seu programa electoral durant les properes dues setmanes, davant les retallades ideològiques, que no econòmiques, del Partit Popular.

 

“El PP ens vol fer creure que l'Estat del Benestar és massa car, i ja ha començat a desmantellar-lo. Però aquestes retallades són ideològiques, no són per motius econòmics. Pel que volen sí hi ha doblers”, ha explicat Pablo Martín, cap de llista del PSOE per Balears al Congrés dels Diputats.

 

Martín ha assenyalat que, com hem vist avui mateix amb la presentació dels pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2012, tot és qüestió de prioritats. Les polítiques d'educació, de sanitat, de la dependència “tenen un cost i nosaltres tenim propostes per financiar-les”, ha dit.

 

El programa electoral del PSOE defensa que “qui més tengui, sigui que més contribueixi a la recuperació”. Una recuperació econòmica imprescindible per crear llocs de feina, ja que “crear ocupació és el més urgent”, ha explicat Martín. Entre les mesures defensades pels socialistes en el programa electoral s'inclou un impost a les grans fortunes, la lluita contra el frau fiscal i una taxa a nivell internacional contra les transaccions financeres, que ajudi a combatre l'especulació.

 

“Si no hi ha un repartiment més just de les carregues, es castiga de forma injusta i desproporcionada als sectors socials més desfavorits”, ha explicat. Així es podran finançar programes de bonificació i estímul de l'ocupació (principalment descomptes en la cotització de la seguretat social per a empreses que contractin). “En ves d'abaratir l'acomiadament, fomentarem la contractació”, ha dit Martín.

 

Antoni Manchado, candidat al Senat, ha apuntat també altres mesures per protegir els més dèbils, com una llei d'insolvència personal que contempli l'habitatge com a única garantia d'una hipoteca (dació en pagament).

 

El PSOE manté una defensa radical i un compromís absolut amb l'educació i la sanitat pública, universal i gratuïta, ja que aquests són els pilars d'una societat més justa i igualitària. “No podem permetre que el PP faci dels drets de tots els privilegis d'uns quants”, ha explicat Martín.

 

Manchado ha explicat igualment les propostes del PSOE per millorar la transparència i democràcia, consolidant els drets en la línia del que ja ha fet el govern socialista els darrers 8 anys. Es donaran més facilitats i ajudes a la iniciativa legislativa popular, es farà una Llei de transparència i Accés a la informació pública i es simplificarà l'adminstració, amb una revisió de les diputacions, que passaran a ser consells de batles. “L'austeritat no només s'ha de predicar, també s'ha d'aplicar”, ha dit Manchado, en mencionar la proposta de “un polític, un sou” que du el PSOE en el seu programa.

 

Respecte a Balears, el programa socialista inclou aspectes tan importants com al desenvolupament del nou Règim Especial Balear, que garantirà inversions que compensin les desavantatges de la insularitat, i programes per al desenvolupament i reforma de zones turístiques madures.

 

Finalment, el PSOE proposa també reformar la llei electoral, per donar més veu als ciutadans, amb llistes desbloquejades (els ciutadans poden triar noms, a més de llistes), i la reforma del Senat, seguint les línies generals del model alemany. “Volem un Senat que sigui vertaderament una cambra regional on s'aprovin en primera lectura les lleis que afectaran a las comunitats autònomes”, ha explicat Manchado. 

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube