Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de mentir i denúncia que fins ahir no estava penjat al web l’avantprojecte de pressupost

El Grup Parlamentari Socialista ha acusat al Govern de prendre el pèl a la ciutadania, de mentir i de penjar fora de termini a un web institucional l’avantprojecte de pressupost per al 2012.

El diputat socialista Joan Boned ha denunciat que el Govern va penjar ahir horabaixa l’avantprojecte de pressupost al web “Balears opina”, arrel de les denúncies del Grup Socialista sobre l’incompliment de la llei del Bon Govern. Boned ha dit que l’Executiu de Bauzá ha mentit al afirmar en el seu comunicat de premsa que el text estava disponible la passada setmana, ja que dilluns no hi era al web “Balears opina”. Des del Grup del PSIB-PSOE s’ha acusat al Govern de mentir greument, al falsejar la realitat per donar cobertura legal a l’incompliment que el Govern ha fet en la tramitació del projecte de pressupost.

Boned ha destacat també tota la improvisació i les contradiccions en que ha incorregut el Govern, penjant dia 2 de novembre un document amb un termini que acabava el dia 31 d’octubre. El diputat Boned s’ha demanat com pot ser que es pengi dia 2 de novembre al web “Balears opina” un suposat avantprojecte de pressupost per a que els ciutadans puguin participar i opinar, amb un termini de participació caducat, ja que finalitzava el passat dilluns 31 d’octubre. El diputat socialista a més ha denunciat les intencions obscures i de total falta de transparència de l’Executiu, penjat l’avantprojecte de pressupost en una web difícil d’accedir, i no en la portada de la web de la caib. Des del Grup Socialista s’ha qualificat tot aquest serial com de “menyspreu” per tota la ciutadania, falsejant la realitat i negant la participació ciutadana.

El diputat socialista ha avançat que es sol·licitarà al Govern una còpia de totes les esmenes presentades, en el cas que n’hi hagi hagut.

Boned ha manifestat que en conjunt tot ha estat un ridícul i despropòsit, motivada per la denuncia del Grup Parlamentari Socialista per l’incompliment de la legalitat per part del Govern en la tramitació del projecte de pressupost. Per un costat, la Llei del Bon Govern que en el seu article 6.1.f diu que l’avantprojecte de pressupost haurà d’estar publicat al web 15 dies abans de la seva aprovació per a que els ciutadans participin en el capítol d’inversions. El segon incompliment fa referència a la Llei de Finances de la Comunitat Autònoma, que obliga a presentar el projecte abans de dia 30 d’octubre. Dos incompliment que encara perduren, segons Boned, i que el Govern no ha resolt malgrat els intents de falsejar la realitat.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube