Imprimeix
PDF

Armengol: “el pressupost del Govern per al 2012 ni crea ocupació ni manté l’Estat del Benestar”

FAS I_VTMLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que el projecte de pressupost del Govern per al 2012 no servirà per a reactivar l’economia i ha afegit que “ni crea ocupació ni manté els drets en salut, educació o política social, només paga als bancs”.

Armengol ha informat que durant la sessió del Ple del Parlament, el Grup Socialista demanarà a l’Executiu de Bauzá sobre el projecte de pressupost i les dades de l’atur. Per la portaveu socialista, de les dades que el Govern ha donat a conèixer dels pressupost no se’n desprèn cap mesura de reactivació econòmica i a més ha disminuït la inversió pública un 30%. Des del Grup Socialista s’ha recordat l’esforç i la utilitat de la inversió pública feta en els darrers anys, en equipaments sanitaris i educatius que a més van ajudar a crear ocupació.

Francina Armengol ha acusat al Govern del PP de fer retalls en les prestacions de salut, educació o política social amb uns pressupost que contenen una millora d’ingressos de més de 450 milions d’euros, gràcies al nou sistema de finançament. La portaveu del PSIB-PSOE ha detallat que en Educació els retalls són de més de 55 milions d’euros i en Salut el pressupost baixa 17 milions d’euros. En referència a aquest darrer, Armengol ha acusat al Govern de mentir quan va informar de que el pressupost per al 2012 en Salut pujaria un 3% al passar de 1.149 a 1.187 milions d’euros. La portaveu socialista ha recordat que el pressupost va ser de 1.204 milions per al 2011, gràcies a una ampliació de 55 milions d’euros.

Armengol ha criticat durament aquests retalls, així com les declaracions del president Bauzá enorgullint-se de que els pressupost serien els més durs del nostre país. La portaveu socialista ha lamentat aquesta actitud de Bauzá i la seva voluntat de fer retalls quan es preveuen més ingressos i el pressupost augmenta més d’un 8%. Davant aquestes xifres, Armengol ha dit que el pressupost del 2012 no hauria d’incloure les “dures retallades” que preveu fer el Govern del PP. La portaveu Armengol ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista presentarà una esmena a la totalitat al projecte de pressupost.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube