Imprimeix
PDF

Els socialistes dedicaran 3.000 milions d'euros anuals més a la sanitat pública de les comunitats autònomes

DSC02970 Palma, 8 novembre, 2011.- El PSOE destinarà 3.000 milions d'euros addicionals anuals a la sanitat pública, mitjançant un acord amb les comunitats autònomes per eixugar el deute sanitari i pagar els proveïdors. Així ho ha explicat Pablo Martín, cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, durant una visita al Centre de Salut de Son Cladera, avui matí.

 

Martín i la candidata socialista al Senat Sarah Alonso han repartit informació electoral als usuaris que entraven i sortien d'aquest centre de salut i el centre de El Rafal Vivero, comparant els dos models de sanitat, una pública i gratuïta -la socialista- i una altra de serveis retallats i llits bloquejats als hospitals.

 

"Cercarem un gran acord amb les comunitats autònomes per ajudar-les amb 3.000 milions d'euros anuals, a través de línies de finançament ICO i del nou sistema de finançament", ha explicat Pablo Martín. A més, el PSOE proposa seguir millorant la gestió del sistema de salut, en la línia del què ja s'està fent, com ara la recepta per principi actiu, i no per nom comercial, o centralitzant compres.

 

A més, el PSOE vol canviar el sistema de recaptació de la despesa sanitària dels estrangers que utilitzen els nostres serveis. Fins ara, els usuaris podien accedir al servei i després les autoritats espanyoles havien de demanar el pagament als seus països d'origen. Ara, els socialistes proposen que cada persona estrangera que hagi de ser atesa a Espanya pagui el servei i, amb les factures corresponents, s'encarregui de recuperar el doblers de les seves autoritats. "D'aquesta manera, es podrien recuperar 700 milions d'euros, que ara es perden perquè el procediment és molt complicat", ha explicat Martín.

 

El candidat ha recordat el compromís ferm del PSOE amb la sanitat pública. El PSOE ha duplicat la inversió en sanitat entre el 2004 i el 2011, passant de 2.587 milions d'euros a 4.166 milions (xifres de tota Espanya). A Balears, l'anterior govern socialista de Francesc Antich, va fer una gran inversió en millores d'infraestructures d'atenció primària. Es varen reformar, construir o ampliar 30 centres i unitats bàsiques de salut, que donaven servei a la meitat de la població de Balears.

 

A més de Martín i Sarah Alonso, també han participat al lliurament d'informació el candidat Bernat Jofre i la regidora socialista a l'Ajuntament de Palma Begoña Sánchez.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube