Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia la discriminació del PP cap a Formentera, amb la disminució d'un 40% de les inversions del Govern Balear en aquesta illa

foto Els candidats del PSOE al Congrés i al Senat han denunciat avui la "discriminació" del Govern Balear cap a Formentera, després de conèixer que el projecte de Pressupost de l'executiu de José Ramón Bauzá ha previst una retallada del 40% de les inversions en aquesta illa. La retallada és molt superior al de la resta d'illes, i és una mostra més de l'actitud que manté el PP envers Formentera al tractar-se de l'únic Consell Insular governat per progressistes.

Així ho han denunciat els candidats del PSOE al Congrés, Pablo Martín, Sofía Hernanz i Joana Escandell, el candidat al Senat, Albert Marí, i la suplent de la llista, Margalida Font, que aquest matí han realitzat un recorregut per Sant Francesc de Formentera. Els candidats, que han repartit informació electoral, han estat acompanyats del secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, i del secretari general de l'Agrupació Socialista de Formentera, Hilari Ferrer.

Pablo Martín, cap de llista al Congrés per Balears, ha fet una valoració del Pressupost de la Comunitat i de les previsions d'actuació respecte de Formentera: "Ens crida molt l'atenció que sigui Formentera l'illa més perjudicada, ja que és precisament la més necessitada pels efectes de la insularitat".

Segons Martín, el PP és especialista en fer "el contrari del que diu", i un altre exemple d'això figura al Pressupost de la Comunitat. "Bauzá gastarà 1 milió d'euros més en el seu gabinet del que costava el de Francesc Antich", ha denunciat Martín. Altres mesures del PP respecte a Formentera, com el nomenament d'un delegat del Govern a l'illa, "són tota una declaració d'intencions polítiques de José Ramon Bauzá".

El candidat del PSOE ha manifestat el compromís socialista "en la defensa de la igualtat d'oportunitats", que en el cas de Formentera passa per assegurar els serveis i prestacions que tenen la resta de territoris i evitar les desigualtats entre els mateixos ciutadans de l'illa. Així, entre les propostes del PSOE per a Formentera destaquen la creació d'un Jutjat de Primera Instància, la declaració pública de la línia de transport marítim amb la península i l'ampliació del descompte per viatges als residents extracomunitaris.

Albert Marí: "Lluitaré per ser l'últim eivissenc senador per Formentera"

El candidat del PSOE al Senat per les Pitiüses, Albert Marí, s'ha compromès avui a bolcar-se per fer possible la reivindicació històrica d'un senador propi per Formentera. Marí, que ha manifestat "l'orgull" que suposa per a ell poder representar l'illa, ha remarcat que en la pròxima legislatura "lluitaré per ser l'últim eivissenc senador per Formentera".  El compromís del PSOE amb el representant propi de Formentera s'ha formalitzat en la candidatura d'Albert Marí, ja que té com a suplent la formenterera Margalida Font, que el substituirà en l'últim any de legislatura.

Albert Marí ha recordat la "sensibilitat" que han mostrat els governs socialistes respecte a les necessitats de Formentera, com s'ha pogut veure en el període 2008-2011, amb inversions que el candidat ha qualificat com a "històriques". Així, Albert Marí ha recordat que el Govern de l'Estat ha invertit durant aquest període, en actuacions directes, prop de 40 milions d'euros. La bassa i dessaladora, el Conveni de Carreteres, els Fons Estatutaris, la caserna de la Guardia Civil o les millores al Port de la Savina són algunes de les més destacades.

De cara a la pròxima legislatura, el candidat al Senat ha manifestat que el PSOE fa una aposta molt forta en matèria d'inversions a zones turístiques madures per millorar la qualitat del producte. En el cas de Formentera, els socialistes consideren que és necessari actuar a la zona des Pujols.

En la seua intervenció, la número 6 de la candidatura del PSOE  al Congrés, la formenterera Joana Escandell, ha manifestat que "Formentera és progressista i ho demostrarà el dia 20". Acompanyat per Joana Escandell i altres membres de l'Agrupació Socialista de Formentera, els candidats han repartit durant tot el matí informació electoral als ciutadans pels carrers de Sant Francesc, entre ells al mateix president del Consell Insular, Jaume Ferrer, que s'ha atansat als candidats per saludar-los.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube