Imprimeix
PDF

Els socialistes aposten per l’educació com el pilar essencial de la igualtat

santa ponaEl candidat del PSIB-PSOE al Senat per Mallorca, Antoni Manchado, ha advertit que els retalls en educació que el PP ha fet a Balears son l’avançada del que el que els conservadors volen fer a nivell nacional. Així ho ha explicat en un col·loqui amb professionals del món educatiu en la qual també ha participat el secretari D’estat D’educació i Formació Professional Mariano Bedera.

Manchado ha assegurat que no està entre els interessos del PP invertir en educació. Segons el candidat socialista “a pesar de que el pressupost  enguany compta amb 320 milions d’euros més, el PP dedicarà a educació el 2012 55 milions menys que aquest any.

Segons Mariano Bedera això posa en perill els esforços fets pels governs socialistes, en matèria educativa, a les Illes i a l’Estat. Bedera ha lloat l’impuls donat a Balears en matèria d’educació infantil els últims quatre anys. També  ha recordat que els socialistes han incrementat els recursos en matèria educativa a l’arxipèlag fins a superar els 82 milions d’euros.

Per la seva part Antoni Manchado ha assegurat que l’aposta socialista per la educació és clara. “Considerem que es bàsica per a la igualtat d’oportunitats dels ciutadans i, per tant, un pilar de l’Estat del Benestar” ha dit. També ha afegit que és una inversió clau per fer l’economia més competitiva. De cada euro destinat al sistema educatiu, s’estima que el retorn que genera  ascendeix fins a 4 euros.

“Si volem que Espanya sigui un país ric dintre de l’economia del coneixement, hem d’incentivar l’educació, és clau per fer l’economia més competitiva” ha afegit el candidat socialista.

Entre d’altres mesures  el programa socialista proposa dedicar més recursos per a beques i crear mecanismes per convertir els préstecs universitaris en beques si els resultats de l’estudiant son bons. També preveuen instaurar un programa especial per a la formació de professors semblant a les especialitats que realitzen els metges.

El programa socialista també aposta per la Formació professional. En aquest sentit es preveu la creació de 200 mil noves places d’aquest tipus d’estudis. Bedera també ha destacat  que s’endegaran plans especials de reinserció a l’estudi d’aquells menors de 30 anys que es trobin a l’atur. Segons el Secretari d’Estat aquesta es la millor estratègia per donar sortida a aquest col·lectiu tant afectat per la bimbolla immobiliària, ja que va deixar “massa d’hora els estudis per a dedicar-se a la construcció” ha explicat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube