Imprimeix
PDF

Els socialistes aposten pel respecte al territori per garantir un creixement econòmic sostenible

DSC02986El candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pablo Martín, ha assegurat que els socialistes aposten per un creixement econòmic respectuós amb el mediambient. En aquest sentit Martín ha assegurat que a Balears s’ha de tenir molt present la protecció del territori com un el patrimoni més important de l’economia de les Illes. Així ho ha explicat durant la seva visita al mercat d’Inca on ha repartit informació sobre el programa socialista.

Martín ha dit que  el model de desenvolupament urbanístic que ha “patit l’arxipèlag durant molts d’anys” s’ha demostrat completament esgotat. La seva incapacitat per generar una ocupació sòlida i l’estat en el qual ha deixat el mercat de l’habitatge a Balears en son una mostra segons el candidat socialista.

“En cap cas aquest volem que aquesta manera de créixer torni” ha dit Martín. Segons el candidat el preu que estaven pagant les Illes era massa elevat. També ha assegurat que una comunitat com la nostra, que té en el turisme una de les seves grans indústries té en el seu territori el seu principal patrimoni. “Si no protegim el nostre paisatge, ens quedarem sense res per oferir a qui ens visita” ha dit.

En aquest sentit el programa electoral socialista contempla la aplicació d’un pla nacional de sostenibilitat de la costa per promoure el desenvolupament sostenible de les zones costeres. Les propostes socialistes també inclouen promoure un desenvolupament urbanístic més equilibrat.

Martín ha precisat que no es tracta d’eliminar la indústria de la construcció,  sinó de recolzar-la, “en una dimensió més realista amb les possibilitats del mercat de les illes i d’Espanya”. Incentivar la construcció de VPO en regim de lloguer i l’habilitació de línies especials de crèdit per accedir a l’estoc existent d’habitatge son dues de les propostes socialistes.

Una altra vessant important de les propostes per a la sostenibilitat del creixement econòmic es l’eficiència energètica. En aquest sentit els socialsites aposten per incentivar les energies eòlica i solar no només com una font prioritària d’energia sinó per a situar Espanya al capdavant en la creació de tecnologies per a la explotació d’aquestes fonts.


 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube