Imprimeix
PDF

Armengol: “el pressupost no garanteix les prestacions perquè falten 200 milions en salut i 100 milions en educació”

FAS I_VTM_2La portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que el projecte de pressupost per al 2012 presentat pel Govern Bauzá va en contra dels interessos dels ciutadans i no garanteix les prestacions en sanitat, educació o política social.

Armengol ha explicat que en sanitat falten més de 200 milions per garantir les prestacions, en educació falten més de 100 milions, mentre que en les ajudes a la dependència només estan assegurades per quatre mesos Francina Armengol ha dit que les xifres del pressupost són irreals i que en el cas d’executar-se, les prestacions que reben els ciutadans no estan garantides. En sanitat pública, la portaveu socialista ha dit que falten 200 milions d’euros, ja que s’ha retallat el pressupost al passar de 1384 a 1187 milions d’euros. Pel que fa referència a Educació, Armengol ha qualificat en més de 100 milions la retallada, al comparar els 865 milions d’euros que es varen executar en la liquidació del 2010 amb els 765 milions que destina el Govern al 2012.

Eliminació descompte túnel de Sóller i transport marítim

La portaveu socialista ha posat altres exemples de retalls en drets, com l’eliminació del descompte per als residents de Sóller o el descompte en el transport marítim. En el primer cas, Armengol ha explicat que la partida pressupostària que destina el Govern Bauzá als residents de Sóller és de 0€ (abans era d’1,5 milions d’euros), mentre que pel transport marítim es deixa a 0€ una partida que abans era de 8,5 milions d’€, eliminant en els dos casos el seu caràcter d’ampliable.

Des del Grup Socialista, la portaveu Armengol ha contraposat tots aquests retalls en l’estat del benestar amb l’únic que garanteixen aquests pressupost, que és el pagament als bancs. A més, Armengol ha donat a conèixer l’eliminació del límit de 200 € que hi havia per assistència als consells d’administració d’empreses públiques. La portaveu socialista ha dit que en aquest pressupost s’allibera aquesta limitació i per tant ara cada consell d’administració podrà decidir quines dietes podran cobrar, especialment a IB3 i Ports de Balears. Armengol ha posat aquest cas com exemple de l’austeritat del Govern Bauza, ja que mentre fan retalls en drets, es pugen les dietes.

Armengol creu “irresponsable” les declaracions de Bauzá

Per altra part, la portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha qualificat d’irresponsables les declaracions del president Bauzá en contra de l’actual sistema de finançament. Armengol ha recordat els beneficis que ha reportat el nou sistema a les Illes Balears, que permetrà uns millors ingressos. La portaveu socialista ha dit que les intencions que té el PP són les de canviar l’actual sistema de finançament i perjudicar els interessos de les Illes Balears i dels seus ciutadans.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube