Imprimeix
PDF

El PSOE destinarà 9.000 milions d'Euros a fomentar la creació de llocs de feina a Espanya

DSC03013 Palma, 13/Novembre, 2011.- El PSOE posarà en marxa el major programa de reducció de costos a socials perquè les petites i mitjanes empreses disposin de 9.000 milions d'euros en reduccions de les cotitzacions a la seguretat social quan facin noves contractacions, ha anunciat avui Valeriano Gómez, ministre de Treball i Immigració.

"Això suposarà la reducció del 100% de les cotitzacions el primer any, el 75% el segon i el 50% el tercer", ha explicat Valeriano Gómez, ministre de Treball i Immigració, en una trobada amb militants socialistes a Palma.

Si el PSOE guanya les properes eleccions, posarà en marxa "la major operació de reducció de costos socials mai" feta a Espanya, ha explicat Gómez. Aquest pla triplicaria la quantitat destinada fins ara al foment de l'ocupació a Espanya.

Els socialistes pensen finançar aquest plan d'estímul de la contractació amb nous impostos progressius, perquè contribueixi més a sortir de la crisi qui més té. En concret, Gómez ha mencionat tres: l'impost de patrimoni -ja aprovat-, un impost sobre les grans fortunes -que entraria en vigor quan acabi el de patrimoni-, i un impost sobre els beneficis de la banca. També es reforçarà la lluita contra el frau fiscal, amb la creació d'una Oficina especialitzada.

Davant el que proposa el PP, que és abaratir l'acomiadament, "nosaltres proposam abaratir la contractació", ha explicat Gómez. Les propostes del PP són les que fa, any rere any, la patronal, i deixa desprotegits als treballadors.

El PSOE no està dispost a reduir la cobertura social que tenen els treballadors, i molt manco les persones que estan en situació d'atur. Espanya "no té una cobertura de desocupació molt generosa, però té un gran nombre de persones aturades" com a resultat de la bombolla immobiliària. "L'error absolut va ser la liberalització absoluta del sòl", que va fomentar un creixement desmesurat del sector immobiliari, i molts de llocs de feina inestables, que ara han deixat a la gent al carrer, ha opinat Gómez.

La solució al problema de l'atur en Espanya no és reduir les prestacions ni revisar el subsidi. "Gràcies a les prestacions de l'atur hem pogut mantenir un cert nivell de pau social, tot i passant la pitjor crisi econòmica de les darreres dècades". Gómez ha opinat que el subsidi no sols no es pot llevar, sinó que "molt probablement l'haurem de reforçar" per sortir de la crisi de la forma més cohesionada possible.

Les propostes dels socialistes "són realistes", ha afirmat el cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés, Pablo Martín. Martín ha mencionat les propostes socialistes "adaptades" a la realitat dels distints col·lectius: gent jove amb poca formació, gent menys jove però igualment amb manca de formació i gent molt preparada però que no troba feina. També hi ha un pla per als majors de 55 anys, per exemple. "Per a cada grup, tenim propostes concretes", amb diferents combinacions de formació i bonificacions a la contractació per cada grup. A més, el candidat ha recordat que aquestes propostes complementen el que ja ha fet el Partit Socialista en matèria de treball, amb la reforma del mercat laboral, la reforma de la negociació col·lectiva i de les pensions.

"Les grans reformes del mercat laboral ja estan fetes. Cap país seriós canviaria la seva normativa cada any", ha afegit Valeriano Gómez. El ministre ha opinat que les reformes han de menester temps per donar els seus fruits, i ara el que toca es fomentar la contractació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube