Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que els pressuposts CAIB són “clarament insuficients”

 DSC03021

"Són uns pressuposts ficticis, amb el màxim endeutament, i no cobreixen les necessitats bàsiques", ha denunciat el diputat Joan Boned

Palma, 14/novembre.- Els pressuposts del Govern per al 2012 són clarament insuficients per fer front a les necessitats la Comunitat Autònoma. "Són uns pressuposts ficticis. Ni tan sols aplicant les retallades que ja ens han anunciat, surten els comptes", ha denunciat Joan Boned, portaveu socialista en matèria d'Economia, en la Comissió de pressuposts on avui matí s'han presentat els comptes de la comunitat.

Boned ha acusat al Govern de fer uns comptes que no quadren. "Diuen que no gastaran el que no tenen, però tot i tenint el màxim endeutament premés, les xifres són inferiors a la liquidació del 2010. Expliqui com ho pensen fer", ha dit.

Els pressuposts, que pugen un 8,5 % respecte als de l'any anterior, contemplen una davallada de les partides destinades a Salut (manquen 200 milions) i educació (uns 100 milions menys). "No contemplen ni tan sols els sous dels mestres els darrers mesos de l'any", ha explicat Boned.

Els comptes no contemplen tampoc partides suficients per als pagaments als ajuntaments i als consells insulars. "Estan ofegant els consells i els ajuntaments", ha dit Boned, reduint al màxim absolut els acords per pagar serveis amb competències transferides. "Només es faran les fires que es puguin mantenir per si mateixes", ha dit en matèria de promoció.

Tampoc s'han previst partides per pagar subvencions com ara la del túnel de Sóller als veïns o clarament insuficients per al transport marítim entre les illes. El Govern preveu 1,5 milions d'euros per al transport marítim, on l'executiu anterior va destinar 8,5 milions d'euros el darrer any. El conseller Aguiló ha indicat, no obstant, que la resta del doblers haurà de venir de millores en la gestió de la conselleria responsable. "Em pot explicar com obtindrà 7,5 milions d'euros de millora de gestió en un servei com el de transport entre les illes?", ha demanat el diputat socialista.

Per la seva part, la diputada socialista Bel Oliver ha volgut saber com pagarà el Govern les factures pendents de l'any 2011, ja que no es veuen dintre del pressupost 2012. "Les anirem pagant a mesura que es vagi aclarint la situació del dèficit", ha dit Aguiló. No ha donat més detalls, ni ha precisat com donarà pressupost a la Llei d'emprenedors, que no figura en l'avantprojecte dels pressuposts ni inclou partida pressupostària pròpia.

Finalment, ni tan sols en el capítol d'ingresos ha donat el conseller Aguiló les xifres. "No gastarem el que tinguem", ha dit. No inclou les inversions estatutàries, ni els convenis. I per suposat no s'augmentaran els impostos. Sí augmentaran, emperò, les taxes, unes taxes que no són progressives sinó que pagaran tots els usuaris d'un determinat servei, ha dit.

"El ball de xifres és important. Els pressuposts no són realistes ni donen una resposta real als problemes de la comunitat", ha conclòs Boned.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube