Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que la nova taxa sobre la targeta sanitària porta el copagament al Ibsalut

DSC02761 "El PP ha d'explicar com pensa cobrir tots els serveis públics amb 200 milions d'euros de menys i sense fer retalls", ha dit el diputat Vicenç Thomàs

Palma, 14/novembre.- El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs ha denunciat que la nova taxa de 10 euros sobre la tarja sanitària representarà l'entrada del copagament en el servei públic de salut de Balears. La Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ha presentat els seus pressuposts per al 2012. Uns comptes que segons Thomàs "són insuficients, irreals i poc creïbles, i que no arriben per cobrir les necessitats de Balears".

El Grup Parlamentari socialista ha denunciat que, tot i les repetides negatives del Govern, el copagament ja ha arribat a la sanitat pública de Balears en forma d'una nova taxa. El fet que a partir d'ara els ciutadans hagin de pagar 10 euros per la seva tarja sanitària no constitueix una forma de pagar per un servei que fins ara era públic, universal i gratuït. Així ho ha constatat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomás.

Pel que fa a les previsions de despesa de la Conselleria pel proper any, Thomàs ha assegurat que no arribaran per a cobrir les necessitats dels ciutadans. "El mateix director general de pressupostos ha dit que li manquen 200 milions" ha remarcat. També ha demanat a la Consellera que especifiqui si el que faran serà aturar de donar serveis quan s'acabin els diners, o bé incrementar el dèficit de Ibsalut durant el 2012.

Thomàs també ha trobat a faltar millores al servei de dependència. "La qual cosa no només afecta a l'aplicació de la Llei de dependència, sinó que tanca la possibilitat de crear nous llocs de feina per a cuidadors" ha dit. També s'ha referit a la desaparició, als pressuposts de la Conselleria, del Pla de prevenció de la violència. Per úlitm ha reclamat que, des de l'entrada del nou equip de govern, no s'està pagant ni a les farmàcies ni als pacients que han de desplaçar-se per rebre atenció especialitzada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube