Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que la Educació no es pot permetre una retallada de 100 milions d’euros en el pressupost

Alberdi i_RitaLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Rosamaria Alberdi, ha manifestat que les Illes Balears no es poden permetre una retallada en els pressuposts per al 2012 de més de 100 milions d’euros en Educació. Alberdi ha afirmat que el Govern haurà de cercar més doblers per dotar les partides pressupostàries d’Educació.

La diputada socialista ha criticat que el pressupost que el Govern destina a Educació per l’any 2012 baixi 55 milions d’euros si es compara amb el pressupost de l’any 2010 i més de 100 milions d’euros si es compara amb el pressupost liquidat. Alberdi ha explicat com es retalla en partides fonamentals com són les de funcionament de centres; ajuts i beques; i innovació i formació de professorat. En referència als recursos que disposaran els centres educatius per al seu funcionament, Alberdi ha criticat que es retalli en més de 2,5 milions d’euros per l’escola pública mentre es mantenen els recursos per l’educació concertada. La diputada socialista ha dit que no es garanteix la igualtat d’oportunitats i que el Govern ha de assegurar que tant l’educació pública com la concertada no tengui problemes de finançament. En aquest sentit, la diputada del PSIB-PSOE s’ha demanat com es poden rebaixar en partides que cobreixen les despeses d’aigua, llum o calefacció dels centres.

Rosamaria Alberdi ha explicat durant la compareixença en la Comissió d’Hisenda i Pressupost del conseller d’Educació i Cultura que en ajuts i beques, es retalla un 60% els recursos pel transport escolar i un 30% en ajuts per menjador. A més, disminueix un 62% el pressupost destinat a formació del personal docent.

Cultura i SOIB

Per la seva part, la diputada Cristina Rita ha manifestat que amb els pressupost que el Govern presenta per Cultura no hi ha quasi alternativa per fer política cultural. Rita ha recordat al conseller que des de la cultura es pot ajudar a la reactivació econòmica i generar llocs de feina.

Finalment, Cristina Rita ha acusat al Govern de voler desmuntar el SOIB, el qual només es finançarà amb recursos que provenen de l’Estat mentre que l’aportació de recursos propis del Govern és de zero euros.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube