Imprimeix
PDF

Armengol: ”el pressupost del Govern mostra els retalls en educació, salut i política social que Bauzá nega”

 

Armengol i_ThomsLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que el pressupost presentat pel Govern per al 2012 “mostren els retalls en educació, salut i política social que el president Bauzá nega”. Armengol ha dit que la realitat contradiu el que Bauzá no vol reconèixer, que són els retalls que el Govern fa sobre l’Estat del Benestar.

La portaveu socialista ha explicat que mentre a sanitat la retallada és de 200 milions d’euros, en educació “el Govern ha decidit retallar a càrrec de l’educació pública”. En aquest sentit, Armengol ha destacat que els retalls afecten als ajuts pel transport escolar i menjadors, i principalment eliminant uns 400 professors interins. Per la portaveu del PSIB-PSOE, els retalls afecten a l’educació pública, mentre que el Govern manté els ajuts a l’educació concertada.

Francina Armengol ha anunciat que les preguntes que el Grup Socialista presentarà en el proper Ple del Parlament serviran per mostrar els retalls que el Govern ha fet en salut, educació, política social i mobilitat, entre altres. A més, ha destacat que el projecte de pressupost per al 2012 no inclou cap mesura de reactivació econòmica, tot el contrari ha dit Armengol. Per la portaveu socialista, “el Govern només afavoreix la iniciativa lligada a l’especulació urbanística i ofega sectors econòmics lligats al món audiovisual, cultural o social”. Francina Armengol ha lamentat en aquest sentit la decisió del Govern de tancar les portes a la fira BaleArt que afavoria el sector artesà de les Illes Balears.

“Només han aconseguit 100 milions de crèdits”

La portaveu del Grup Socialista ha manifestat que “a la fi, després de cinc mesos, el Govern ha aconseguit un crèdit dels bancs”, en referència als 100 milions que l’Executiu ha signat amb una entitat financera, però ha recordat que les previsions que tenia Bauzá eren d’obtenir 300 milions d’euros. Armengol ha demanat que part d’aquest crèdit es destini a liquidar el deute que el Govern té amb les entitats del tercer sector.

Francina Armengol ha expressat la seva preocupació pels 900 milions d’euros de crèdit que el Govern preveu per l’any 2012 en els seus pressupost i per les garanties de què els podrà obtenir, ja que en quasi mig any només ha estat capaç de tenir-ne cent.

Copagament sanitari

Per la seva part, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha criticat la implantació del copagament en el sistema públic de la sanitat a les Illes Balears a través de la taxa de 10€ per obtenir la targeta, que tindran que abonar tots els ciutadans sense excepcions. Thomàs ha destacat que les Illes Balears és la primera comunitat autònoma del país que implanta el copagament a través de la targeta sanitària. El diputat socialista ha dit que la targeta a més de no aportar cap millora en l’assistència, suposa una amenaça pel perill d’utilització de la informació que contindrà amb l’historial sanitari de cada usuari.

Vicenç Thomàs ha explicat que la targeta actual, que s’expedeix actualment en tots els centres de salut, ja permet que els professionals sanitaris puguin accedir a tota la informació dels usuaris de la sanitat pública així com la seva utilització per la recepta electrònica.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube