Imprimeix
PDF

Concentració contra la violència masclista a les 20 h. al Passeig des Born

ManiPER UNA REBEL·LIÓ SOCIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un any més commemorem el Dia Internacional contra la violència de gènere i, per aquesta raó, el PSIB-PSOE vol fer una crida general a la societat espanyola per tal que es mobilitzi i es comprometi amb la lluita contra d’aquesta immensa crueltat que només produeix dolor, por i mort a les dones víctimes, als menors que la pateixen i als seus familiars i amics que la patiran tota la seva vida.

 

El PSIB-PSOE considera que la societat espanyola no pot ni ha de tolerar aquest reguitzell de víctimes, directes i indirectes, i que cada persona, cada família, cada institució, cada comunitat, gran o petita, ha d’esforçar-se amb totes les seves forces en eradicar la violència de gènere.

 

Els socialistes han donat mostres del seu clar compromís: La Llei contra la Violència de Gènere va ser la primera normativa legal aprovada pel Govern socialista el desembre de 2004 i va proporcionar a Ministeris, Comunitats Autònomes, Ajuntaments i Associacions dels recursos legals i econòmics necessaris, per a la protecció integral de las víctimes i dels menors al seu càrrec.

 

Gràcies a això, centenars de milers de dones han pogut ser ateses, protegides i salvades d’aquest setge de terror i violència al qual es veien sotmeses junt els seus fills i filles. Així han aconseguit la recuperació de la seva dignitat i la seva reincorporació a la societat en plena llibertat. La Llei ha posat tots els recursos de l’Estat (Cossos i Forces de seguretat, Justícia, Sanitat, Educació, Associacions d’ajuda i recolzament, serveis socials, politiques d’ocupació i habitatge, etc. ) a disposició de les víctimes i les seves famílies, en una clara aposta social per acabar amb el terror.

 

En canvi, les últimes retallades en polítiques socials protagonitzades per Governs autonòmics i locals del Partit Popular, estan afectant negativament les dones i la igualtat. Estan fent més difícil la lluita contra la violència de gènere. A pesar d’esser els responsables directes de la posada en marxa de la protecció a les víctimes i de gestionar els ajuts econòmics decretats pel Govern Central per a aquesta finalitat, a algunes Comunitats Autònomes i Ajuntaments estem presenciant retallades indiscriminades que mostren la manca d’un compromís ferm que situï la sensibilització i l’eradicació de la violència de gènere com a prioritat en l’agenda política.

 

No podem ni hem de consentir-ho. No podem ni hem de permetre que s’abandoni a la seva sort a centenars de milers de dones ni als seus familiars, que encara pateixen aquesta violència criminal. No deixarem que ens prenguin tot el que, com a ciutadania, hem aconseguit aquests anys.

 

Per tot això, el PSIB-PSOE, des del compromís i la responsabilitat, exigeix que, en base al article 155 de la Constitució Espanyola, les Comunitats Autònomes compleixin estrictament la Llei Integral contra la Violència de Gènere, perquè la integritat de les dones i els menors ha d’estar garantida sense disculpes ni dubtes.

 

JUNTES I JUNTS PODEM ACONSEGUIR-HO; ¡CAP DONA MAI MÉS SENSE PROTECCIÓ, CAP MALTRACTADOR MAI MÉS SENSE CÀSTIG!

MÉS SENSE CÀSTIG!

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube