Imprimeix
PDF

Armengol a Bauzá: “Llevar el bus i el menjador escolar, metges i professors no és retallar?”

120711 Armengol_i_Diguez_2 Els socialistes posen de manifest els retalls que fa, però que no reconeix, el Govern de J.R. Bauzá: en educació, en salut, en política social i en transport públic

Palma, 22/11/2011.- El Grup Parlamentari Socialista ha exposat avui els retalls socials que està fent, però que no reconeix, el Govern de J.R. Bauzá en matèria d'educació, en salut, en política social i en transport públic. Es tracta de retalls "que afecten directament als drets socials" dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, ha denunciat Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista al Parlament de les Illes Balears.

 

Armengol ha mencionat retalls com l'eliminació de la subvenció al transport escolar, del menjador escolar, no contractar 400 interins en educació o reduir els recursos del programa d'atenció als alumnes nouvinguts. "Digui Sr.Bauzá: això és retallar, si o no?", ha inquirit Francina Armengol.

 

La manca de pressupost per cobrir la llei de dependència, els 200 milions d'euros menys en Sanitat, o la manca de recursos per la subvenció al transport marítim entre illes també són retalls socials que afecten directament a la vida dels ciutadans de Balears. "Vosté pot dir el que vulgui, però això són retalls", ha opinat.

 

Armengol ha incidit en que els pressuposts del Govern per al 2012 "són uns pressupost ràpids, irreals, poc rigorosos, poc seriosos, poc adequats a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes", en l'actual situació de les Illes Balears. "La crisi econòmica no pot ser una excusa per retallar drets socials", ha incidit Armengol.

 

Abans que Armengol, els diputats Rosamaría Alberdi, Conxa Obrador, Vicenç Thomàs i Cosme Bonet han demanat als consellers del Govern "per què no ha informat al President del Govern dels retalls que s'apliquen a la seva conselleria?". "Quan el Sr.Bauzá diu en aquesta Cambra que no fa retalls, només hi ha dues opcions: o vostès no l'han informat o el president menteix", ha dit Alberdi.

 

Els consellers, un rere l'altra, han anat intervenint per dir que no hi ha retalls sinó modificacions, ajustes, reorganització. "El pressupost és menor, però garantirem les prestacions bàsiques", ha reconegut la consellera de Sanitat, sense especificar quines són.

 

Vicenç Thomás ha denunciat que, concretament en salut, s'han llevat llençols als hospitals i drets socials als treballadors sanitaris, s'ha eliminat la figura de la defensora dels usuaris del sistema de salut, no es renoven contractes, es lleva personal del 061, s'eliminen reforços mèdics allargant les llistes d'espera 12 dies en només 4 mesos. I des de maig no es paguen els desplaçaments per motius sanitaris des de les altres illes a Mallorca. Això, apart de que es fa pagar als pacients per la documentació mèdica i la nova taxa que s'aplicarà per tenir la targeta sanitària .

 

El Partit Popuar "redueix serveis i puja les taxes" ha denunciat Cosme Bonet. L'executiu de J.R. Bauzá es nega a pujar els impostos als que més tenen per finançar l'Estat del Benestar, però sí que redueix els serveis, ha dit. En el cas del transport públic, ja han reduït freqüències de tren i de busos entre els pobles de Mallorca. I ara es preparen a pujar el preu del bitllet, ha denunciat el diputat socialista, sense que el conseller ho desmenteixi.

 

El president del Govern ha confirmat que, en la seva opinió, això no són retalls. "No farem cap retall dels drets dels ciutadans", ha dit.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube