Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que el PP es negui a establir un protocol d’atenció al consumidor per crisis aeroportuàries

conxa obrador guzmanLa oposició del PP barra el pas a una proposta que permetria defensar els drets dels viatgers als aeroports balears sense cap cost per les arques públiques

Palma, 23 de novembre.- La diputada socialista Conxa Obrador ha assegurat que els arguments dels populars “només pretenen aturar la iniciativa socialista com una mostra de força”. La ponent de la proposta ha insistit en que el conveni amb AENA no suposaria cap cost per a les arques públiques i milloraria significativament l’atenció als usuaris del transport aeri a Balears.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició no de Llei per establir un protocol conjunt entre el departament de consum de Balears i AENA per a defensar la veu dels consumidors durant les crisis aeroportuàries.  L’objectiu d’aquesta proposta és substituir el paper dut a terme durant un any pel projecte pilot Finestra Única. Segons els socialistes, amb una cooperació entre AENA i la Comunitat Autònoma es pot garantir el servei sense fer cap despesa de diners públics.

“Davant la situació econòmica actual cal trobar la manera de seguir oferint atenció als consumidors sense que això representi un cost afegit per a la Comunitat Autònoma” ha dit Obrador. Per això, ha explicat que els socialistes proposen establir d’un marc de col·laboració entre l’Administració Autonòmica i AENA. Aquest marc permetria crear protocols d’actuació davant futures crisis i formar adequadament el personal d’atenció al públic en matèria de drets de viatgers.

Així mateix, La proposta socialista demana que AENA proveeixi gratuïtament els espais d’atenció temporals necessaris durant futures crisis.

Obrador ha insistit que “el sector aeroportuari és avui dia la segona causa de reclamacions a les Illes”. Moltes d’elles es deuen a la publicitat enganyosa o a la manca d’informació facilitada per part de les companyies aèries. Motiu pel qual Obrador ha incidit en que “és necessari mantenir i intensificar la presència de l’Administració Autonòmica als aeroports de les nostres illes per a evitar abusos davant dels consumidors”.

 La Finestra Única ha posat a l’abast dels viatgers la informació necessària sobre els seus drets i la possibilitat de formalitzar queixes en el mateix aeroport. Durant aquest any s’han realitzat una mitjana de 27 consultes al dia i s’han processat més de 1400 reclamacions. El servei s’ha provat especialment eficient en moments de gran volum d’incidències com l’erupció del volcà Eyjafalla a Islàndia o la vaga encoberta de controladors aeris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube