Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la manca de respecte del Govern davant la destrucció de posidònia

logo okPalma, 20/11/2011.- El diputat socialista, Joan Boned ha denunciat que la negativa del PP a  instar el Govern a prendre mesures per garantir la conservació del fons marí balear, demostra que “prioritza el rendiment econòmic per sobre del patrimoni natural”. Els socialistes consideren “impresentable” l’actitud de la Conselleria de Mediambient en voler minimitzar els danys produïts a diverses zones del litoral de Formentera aquest estiu.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat un proposició no de llei per instar al Govern Balear a vigilar més efectivament el fondeig irregular d’embarcacions que fan servir ancores que malmeten i arranquen la posidònia. Els socialistes reclamen també l’ús de boies ecològiques per delimitar clarament les praderies subaquàtiques i instaurar sancions efectives pels infractors. 

Joan Boned ha criticat l’actitud de la Conselleria d’Agricultura, Mediambient i Ordenació del Territori en minimitzar l’impacte que el fondeig indiscriminat d’aquest estiu ha tingut a Formentera.  El diputat socialista assegura que si les dades de la Conselleria conclouen que la posidònia a Formentera evoluciona adequadament, és perquè es centren en un sol punt d’estudi. La observació de zones com el  Racó de s'Oli o Es Pujols "deixen ben clar que el que diu la Conselleria no és cert” ha constatat Boned.

Els socialistes han manifestat la seva preocupació davant la possibilitat que el proper estiu es tornin a produir danys en el patrimoni natural de les Illes. “És un greu problema i el fet que a altres zones no s’hagi produït encara no vol dir que no haguem de prendre mesures al respecte” ha dit Boned.

Segons l’ Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (Imedea), la població de posidònia ha disminuït entre un 25 i un 70 % en els darrers 10 anys a Formentera.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube