Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP d’oposar-se al Pla Oci per fomentar el turisme interilles de persones majors

Rita i_OliverEl Grup Parlamentari Socialista ha demanat al Govern que mantingui el programa Pla Oci 60 per a potenciar el turisme de la tercera edat entre les Illes Balears. La diputada socialista, Cristina Rita, ha defensat la necessitat de mantenir aquesta iniciativa que permet fer turisme entre illes a un preu molt raonable al col·lectiu de persones majors, i a més permet allargar la temporada turística contribuint a la reactivació econòmica i al manteniment de llocs de feina. A més, Rita ha destacat la vessant de cohesió social entre les illes, gràcies a l’intercanvi de persones, sobretot entre les illes de Menorca i les Pitiüses.

Rita ha recordat que aquest tipus d’iniciativa es produeix en temporada baixa, dinamitzant l’economia de les zones turístiques ja que allarga la temporada i permet que els establiments turístics estiguin oberts i mantinguin contractat part del seu personal. La diputada socialista ha manifestat que malgrat els temps de crisi, aquest tipus de programes ajuden a estimular l’economia i ha recordat com l’Imserso els ha conservat, tot el contrari del que ha fet el Govern amb el Pla Oci 60.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, que ha defensat la proposició no de llei en la Comissió de Turisme del Parlament, ha acusat al PP d’oposar-se amb el seu vot en contra a posar en marxa aquest pla de turisme interilles per a les persones majors. Rita ha lamentat l’actitud poc constructiva del PP ja que un dels punt de la iniciativa era que els recursos que el Govern no destina aquest any 2011 al Pla Oci 60 serveixin per pagar a les agències de viatges els bitllets dels desplaçaments dels malalts de les Illes Balears.

Demolició Rocamar de Sóller

Per la seva part, la diputada Bel Oliver ha defensat l’execució dels projectes d’adquisició i demolició del Rocamar, al Port de Sóller, i dels plans de competitivitat de Cala Millor i de Platja de Muro. Oliver ha acusat al PP de no voler impulsar aquests projectes, a través del Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics, ha recordat que compten amb el consens de les associacions hoteleres de les zones implicades i que tenen disponibles 3 milions d’euros per afrontar aquesta inversió.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat el vot en contra del PP a aquesta proposició no de llei que serviria per impulsar uns projectes bàsics per la desestacionalització turística i la revitalització d’aquestes tres zones de Mallorca.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube